Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert oua dulci cu fragi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu frisca si fragi
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, faina si la final uleiul...Citeste continuarea
Desert negresa ciocolatoasa
Postat de: panacris in PrajituriFăina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se...Citeste continuarea
Fasole batuta combo
Postat de: panacris in Mancaruri de postFasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Se...Citeste continuarea
Supa crema din sparanghel
Postat de: panacris in SupeLegumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...Citeste continuarea
Croissant mic dejun
Postat de: panacris in SandvisuriCroissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri, varianta cu...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPartea cea mai migaloasa este curatatul trandafirilor. E de preferat sa culegem trandafirii mai imbobociti, nu e posibil mereu, mai ales ca ei nu infloresc toti deodata. Si in cazut in care nu ai...Citeste continuarea
Ciorba de stir rosu
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus...Citeste continuarea
Paste cu kaizer si piept de pui la...
Postat de: Caty in PasteIntr-o tigaie adânca am turnat uleiul,kaizerul și am calit până s-a rumenit ușor, am adăugat și pieptul de pui și l-am ținut până a devenit alb. Am adăugat ceapa...Citeste continuarea
Desert tort cu dulceata de trandafiri
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit un inel reglabil pentru tort pe care l-am imbracat la exterior cu folie alimentara la interior cu folie acetata. Am prajit fulgii de migdale si impreuna cu biscuitii i-am pus in...Citeste continuarea
Desert prajitura Sfintilor...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoaie de bezea cu alnune de padure : Pentru ca am multe albusuri stranse la congelator si pentru ca imi plac mult foile de bezea cu nuca, alune sau simple, imi place sa le umplu cu diverse creme....Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu vin si...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am...Citeste continuarea
Scarita de porc/ Ribs la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu chorizo,...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine. Puneti-le la prajit...Citeste continuarea
Desert papanasi cu branza si cocos
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si faina de cocos. Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de...Citeste continuarea
Desert briose Ferrero
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda si visine
Postat de: oanapl in PrajituriSe pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac,...
Postat de: oanapl in PrajituriSe mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din cocos...
Postat de: dantes in PrajituriPentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu...Citeste continuarea
Desert cornulete umplute cu alune...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina...Citeste continuarea
Desert amandine
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriSe freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul. Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile...Citeste continuarea
Placinta floare cu spanac si branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...Citeste continuarea
Desert tort unicorn cu capsuni,...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu oua, ceapa...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu...Citeste continuarea
Parizer de casa din carne de pui
Postat de: rocsi_1612 in Mezel de casaSpalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...Citeste continuarea
Desert prajitura Fulg de Nea
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea
File de salau in crusta de pesmet...
Postat de: mirela0911 in SalauFileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne tocata...
Postat de: Caty in Mancaruri cu carneÎncep cu ceapa: o curat, o spăl și o toc mărunt, apoi o pun la calit in uleiul fierbinte, adăugând cate 1-2 linguri apa, până devine transparenta. Carnea o spăl, o toc...Citeste continuarea
Desert gofre - vafe cu banane, o...
Postat de: mirela0911 in PrajituriPreparare Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita. Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am...Citeste continuarea
Ciolan presat
Postat de: dantes in PorcCiolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni si...
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea
Salata de cruditati pentru iarna
Postat de: Caty in SalateCurățăm, spălăm și tăiem legumele. Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică...Citeste continuarea
Creveti Saganaki
Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mareLa mine crevetii chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...Citeste continuarea
Desert faguri umpluti cu crema de...
Postat de: Caty in DulciuriMai întâi incepem cu crema, pentru că trebuie ținută de pe o zi pe alta, la frigider. Amestecam oul cu zaharul, faina și cacaua, apoi fierbem totul la foc mic pentru 5 min. Se da...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu sos de rosii
Postat de: oanapl in CiorbeSe curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat, cu ricotta...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...Citeste continuarea
Desert gogosi de post
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute . Intr-un bol încăpător...Citeste continuarea
Desert tort Amandina
Postat de: Constelatialeu in TorturiAm inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu frisca si gem...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si...Citeste continuarea
Piept de rata crud uscat
Postat de: ctlina in Mezel de casaSe pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra...Citeste continuarea
Desert cheesecake - Pasca fara aluat
Postat de: ctlina in DulciuriPuteti separa albusurile de galbenusuri si adauga la sfarsit albusurile batute spuma. Am pus ouale intregi de data aceasta si a iesit la fel de bun. Deci bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea
Spata de miel confiata in cidru
Postat de: ctlina in OaieIncalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti...Citeste continuarea
Ardei si sarmalute cu ciuperci si...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță...Citeste continuarea
Desert placinta in straturi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la...Citeste continuarea
Desert cozonac de Floriile lui 2022...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat: Faina am cernut-o intr-un caston incapator. Drojdia proaspata am sfaramat-o intr-un castron, am adaugat 2 linguri de zahar, am amestecat bine apoi am pus si o lingura faina, am diluat totul...Citeste continuarea
Reteta Desert Eclere cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCum se prepara Reteta Desert Eclere cu crema de vanilie, varianta fara zahar: Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce,...
Postat de: Anett in DulciuriAmestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de...Citeste continuarea
Desert prajitura Raffaello
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a prepara crema. Intr-un bol mixam mascarpone impreuna cu zaharul pudra cateva secunde . Separat mixam frisca lichida pana obtinem o consistenta tare . Adaugam putin...Citeste continuarea
Desert fursecuri / Biscuiti cu...
Postat de: ctlina in DulciuriPreîncălziți cuptorul la 165 ° C. Mixați pudră îndulcitorul sau zahărul. Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Bateti albusurile spuma....Citeste continuarea