A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert oua dulci cu fragi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca si fragi

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, faina si la final uleiul...Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa

Postat de: panacris in Prajituri

Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se...Citeste continuarea

Fasole batuta combo

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Se...Citeste continuarea

Supa crema din sparanghel

Postat de: panacris in Supe

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...Citeste continuarea

Croissant mic dejun

Postat de: panacris in Sandvisuri

Croissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri, varianta cu...

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Partea cea mai migaloasa este curatatul trandafirilor. E de preferat sa culegem trandafirii mai imbobociti, nu e posibil mereu, mai ales ca ei nu infloresc toti deodata. Si in cazut in care nu ai...Citeste continuarea

Ciorba de stir rosu

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus...Citeste continuarea

Paste cu kaizer si piept de pui la...

Postat de: Caty in Paste

Intr-o tigaie adânca am turnat uleiul,kaizerul și am calit până s-a rumenit ușor, am adăugat și pieptul de pui și l-am ținut până a devenit alb. Am adăugat ceapa...Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de trandafiri

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru tort pe care l-am imbracat la exterior cu folie alimentara la interior cu folie acetata. Am prajit fulgii de migdale si impreuna cu biscuitii i-am pus in...Citeste continuarea

Desert prajitura Sfintilor...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaie de bezea cu alnune de padure : Pentru ca am multe albusuri stranse la congelator si pentru ca imi plac mult foile de bezea cu nuca, alune sau simple, imi place sa le umplu cu diverse creme....Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor cu vin si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am...Citeste continuarea

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu chorizo,...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece.  Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine.   Puneti-le la prajit...Citeste continuarea

Desert papanasi cu branza si cocos

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si  faina de cocos. Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de...Citeste continuarea

Desert briose Ferrero

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din cocos...

Postat de: dantes in Prajituri

Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu...Citeste continuarea

Desert cornulete umplute cu alune...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina...Citeste continuarea

Desert amandine

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

     Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.    Separat se bat albusurile spuma cu zaharul.    Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile...Citeste continuarea

Placinta floare cu spanac si branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...Citeste continuarea

Desert tort unicorn cu capsuni,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu oua, ceapa...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu...Citeste continuarea

Parizer de casa din carne de pui

Postat de: rocsi_1612 in Mezel de casa

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea

File de salau in crusta de pesmet...

Postat de: mirela0911 in Salau

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne tocata...

Postat de: Caty in Mancaruri cu carne

Încep cu ceapa: o curat, o spăl și o toc mărunt, apoi o pun la calit in uleiul fierbinte, adăugând cate 1-2 linguri apa, până devine transparenta. Carnea o spăl, o toc...Citeste continuarea

Desert gofre - vafe cu banane, o...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Preparare Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita. Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am...Citeste continuarea

Ciolan presat

Postat de: dantes in Porc

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea

Salata de cruditati pentru iarna

Postat de: Caty in Salate

Curățăm, spălăm și tăiem legumele. Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică...Citeste continuarea

Creveti Saganaki

Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mare

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert faguri umpluti cu crema de...

Postat de: Caty in Dulciuri

Mai întâi incepem cu crema, pentru că trebuie ținută de pe o zi pe alta, la frigider. Amestecam oul cu zaharul, faina și cacaua, apoi fierbem totul la foc mic pentru 5 min. Se da...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu sos de rosii

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...Citeste continuarea

Desert gogosi de post

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute . Intr-un bol încăpător...Citeste continuarea

Desert tort Amandina

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca si gem...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si...Citeste continuarea

Piept de rata crud uscat

Postat de: ctlina in Mezel de casa

Se pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra...Citeste continuarea

Desert cheesecake - Pasca fara aluat

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puteti separa albusurile de galbenusuri si adauga la sfarsit albusurile batute spuma. Am pus ouale intregi de data aceasta si a iesit la fel de bun.   Deci bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea

Spata de miel confiata in cidru

Postat de: ctlina in Oaie

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti...Citeste continuarea

Ardei si sarmalute cu ciuperci si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Se scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță...Citeste continuarea

Desert placinta in straturi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la...Citeste continuarea

Desert cozonac de Floriile lui 2022...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat: Faina am cernut-o intr-un caston incapator. Drojdia proaspata am sfaramat-o intr-un castron, am adaugat 2 linguri de zahar, am amestecat bine apoi am pus si o lingura faina, am diluat totul...Citeste continuarea

Reteta Desert Eclere cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cum se prepara Reteta Desert Eclere cu crema de vanilie, varianta fara zahar: Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce,...

Postat de: Anett in Dulciuri

Amestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de...Citeste continuarea

Desert prajitura Raffaello

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a prepara crema.  Intr-un bol mixam mascarpone impreuna cu zaharul pudra cateva secunde . Separat mixam frisca lichida pana obtinem o consistenta tare . Adaugam putin...Citeste continuarea

Desert fursecuri / Biscuiti cu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Preîncălziți cuptorul la 165 ° C.  Mixați pudră îndulcitorul sau zahărul.  Topiți untul și lăsați-l să se răcească.  Bateti albusurile spuma....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]