Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread
Aceasta reteta simpla si usor de preparat este ideala pentru a folosi bananele prea coapte sau pentru a surprinde papilele gustative cu un desert delicios si inedit. Fie ca il servesti la micul dejun, la ceai sau ca desert dupa o masa copioasa, checul cu banane va fi cu siguranta apreciat de intreaga familie.
Poti sa-l personalizezi dupa gustul tau adaugand nuci, ciocolata sau scortisoara pentru un plus de aroma si textura. Cu fiecare inghititura, vei fi rasfatat de dulceata si aroma inconfundabila a acestui desert minunat.
Cum se prepara Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge cu unt sau tapeteaza cu hartie de copt o forma pentru chec.
Intr-un castron mare, zdrobeste bananele cu o furculita pana obtii o pasta grosiera.
Adauga uleiul, zaharul, ouale si extractul de vanilie in castronul cu banane zdrobite si amesteca bine pana se combina toate ingredientele.
Intr-un alt castron, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Adauga amestecul de ingrediente uscate peste amestecul umed de banane si amesteca doar pana se incorporeaza toate ingredientele. Nu amesteca prea mult pentru a evita supra-amestecarea aluatului.
Daca folosesti, adauga nucile sau alunele maruntite sau bucatile de ciocolata si amesteca usor.
Toarna aluatul rezultat in forma pregatita pentru chec si niveleaza suprafata cu o spatula.
Coace checul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50-60 de minute sau pana cand un scobitor introdus in centrul checului iese curat.
Dupa ce este gata copt, scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in forma timp de cateva minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru racire completa.
Odata ce s-a racit complet, poti taia si servi felii generoase din acest delicios chec cu banane! Serveste alaturi de ice frappe sau o cana de cafea la ibric . Recomandam si chec cu nuci si rahat