Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

de Bucataras in Dulciuri, 8 Mai 2024 | 2090 vizualizari

 

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

 

INGREDIENTE

1 aluat foietaj 400 g
100 g cremă de brânză
2 pere
50 g miez de nucă
100 g gorgonzola picantă
20 g miere
100 g prosciutto crudo
Busuioc si cimbrisor verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci:

Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preîncălziți cuptorul la 190°C.
Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii.
Întindeți uniform crema de brânză pe suprafața aluatului, mai putin bordura.
Feliați perele și așezați-le peste crema de brânză.
Presărați miezul de nucă peste pere si putin cimbrisor. Totul intra la cuptor, la 190 grade C, pentru cca 20 de minute, până când aluatul este frumos rumenit și crocant.
Adăugați bucățele de gorgonzola picantă peste tarta fierbinte.
Garnisiți ușor tarta cu miere.
Împăturiți prosciutto crudo și așezați-l deasupra.
Lăsați să se răcească puțin înainte de a tăia și de a servi. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat