Daca va doriti ceva simplu, de vara, sa nu stati prea mult langa aragaz si foarte, dar foarte gustos, va recomand acest muschiulet, care iese senzational. Cu putine ingrediente, iese bun si pe placul la toata familia, de la mic la mare. Este o reteta ce imi place sa o pregatesc in mod special in acest sezon. Sa o incercati si voi! In loc de muschiulet de porc, puteti folosi piept de pui sau de curcan.
Daca vrei sa prepari si tu reteta de Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: muschiulet porc, rosii cherry, crema de branza, mozzarella.
Cum se prepara Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata
Spalati muschiuletul, il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, il condimentati cu sare, piper, oregano si boia dulce (sau iute). Masati bine pe ambele parti.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti muschiuletul taiat. Ii rumeniti bine pe ambele parti. Adaugati rosiile cherry spalate si curatate de codite, sotati 1 minut. Adaugati crema de branza, mai lasati 1-2 minute pe foc.
Rasturnati totul intr-o tava micuta (vas yena, de ceramica). Mozzarella o taiati felii, o puneti peste muschiulet.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade , pentru 15-20 de minute. Cand branza este topita si usor gratinata, preparatul este gata.
Scoateti din cuptor si serviti. Presarati patrunjel verde tocat deasupra. Bagati putina paine in sosul din tava si savurati totul!
Incearca si reteta de Muschiulet de porc la tava, un preparat foarte gustos sau Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava.
Iti recomandam si varianta de Muschiulet de pui cu smantana si ardei copti.
Pofta buna!