Andra Mihail a pregătit pentru prânzul de azi Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete.
Savoarea cărnii combinată cu cea a ciupercilor și sosul delicios de smântână transformă această mâncare într-una sățioasă, perfectă pentru întreagă familie. Poți servi această mâncare cu garnitura ta preferată, cu castraveți murați sau cu mămăliguță caldă.
Pentru acest Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete ai nevoie de următoarele ingrediente: piept de pui, usturoi, smântână, ciuperci, roșii uscate și condimente.
Cum se prepară Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:
Feliază pieptul de pui și condimentează-l cu sare și piper.
Într-o tigaie, pune puțin ulei de măsline la încins și rumenește ușor pieptul de pui, pe ambele părți. După ce s-a rumenit, scoate bucățile de carne pe o farfurie.
Toacă mărunt cățeii de usturoi, apoi taie ciupercile. Toacă și roșiile uscate.
În uleiul rămas în tigaie, adaugă ciupercile, usturoiul și roșiile uscate. Rumenește-le, apoi adaugă smântână lichidă. Condimentează cu sare și piper, praf de usturoi și puțin oregano uscat. Adaugă puțin parmezan ras.
Pune bucățile de carne în sosul format în tigaie și lasă pe foc 5-7 minute ca se întrepătrundă toate aromele, iar carnea să iasă suculentă.
Servește puiul cu ciuperci și sos de smântână cu piure de cartofi, orez natur, mămăliguță sau cu garnitura ta preferată.
Încearcă și rețeta de Pui cu sos ca la Buzău, o mâncare delicioasă pe care o poți servi cu Castraveți murați sau cu Gogoșari în oțet la rece.