A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita de vitel la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am taiat carnea cubulete potrivite, apoi am sters-o cu servetel si am tavalit-o prin faina amestecata cu piper si sare. Am calit bucatele de carne in ulei cate 3 min  pe fiecare...Citeste continuarea

Friptura de pui cu usturoi verde

Postat de: eumimi in Pui

Taiem usturoiul verde rondele. Punem carnea de pui intr-un vas de yenna si adaugam usturoiul. Punem din loc in loc si pasta de tomate, presaram sare, piper si oregano, apoi adaugam 1 cana...Citeste continuarea

Desert cu zmeura si creme ole

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam...Citeste continuarea

Mancare de mazare verde cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala...Citeste continuarea

Rulouri de pui cu sos de ciuperci

Postat de: xana in Pui

Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri. Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: Oana in Prajituri

Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Postat de: Ela68 in Curcan

Mod de preparare crusta : 1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se...Citeste continuarea

Desert mini-tarte pufoase cu crema...

Postat de: Oana in Prajituri

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Aperitiv ochiuri in cuib de sunca

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată. Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de...Citeste continuarea

Aperitiv oua scotiene

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub...Citeste continuarea

Tarta cu pui si ciuperci

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Umplutură: Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Spălăm și tăiem bucățele pieptul de pui și îl punem peste ceapă. După ce pieptul...Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat.  Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale si...

Postat de: Oana in Prajituri

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio...Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: trifadalia in Torturi

Pentru blat se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi in castron termo rezistent. Alunele de padure se macina pentru a obtine o pudra din ele. Se bat albusurile spuma. Intr-un alt castron...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu urzici si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Prepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu visine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu ton

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si...Citeste continuarea

Supa de dovlecel

Postat de: trifadalia in Supe

Se curata dovleacul, se taie in doua, apoi cu o lingura se indeparteaza semintele. Restul se da pe razatoarea mare, se presara cu sare, se da si ceapa pe razatoarea mare si se lasa sa stea...Citeste continuarea

Paine cu unt si seminte

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Drojdia o puneti intr-un bol micut cu zaharul si le amestecati pana se dizolva complet drojdia. Intr-un vas cerneti faina, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, iaurtul, incepeti si...Citeste continuarea

Crema de banane cu cacao

Postat de: cristina1985 in Vegan / Raw vegan

Se pun intr-un  blender toate ingredientele (bananele taiate rodele) si se pune crema in cupe. Se poate servi imediat sau rece, de la frigider. Citeste continuarea

Desert prajitura cu albusuri si...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit blatul. Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop. Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire. Am...Citeste continuarea

Andive umplute

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie si se fierbe 1 ora si 30 minute. Apa in care a fiert poate fi folosita la o supa. Se taie cubulete. Se desprind frunzele de andiva si se spala. Maioneza: Se poate pune...Citeste continuarea

Curry de carne de vita - Banglades

Postat de: ctlina in Vita

Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric. Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros....Citeste continuarea

Desert flan sau budinca din...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar. Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si smantana

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul. Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat. Se adauga oul si treptat...Citeste continuarea

Supa crema de telina

Postat de: ctlina in Supe

Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati...Citeste continuarea

Desert chec cu portocale, nuci si...

Postat de: katty in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de...Citeste continuarea

Mancare de spanac cu carnati

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem carnatii in bucati potrivite. Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape. Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand...Citeste continuarea

Sarmale cu urda in foi de dragavei

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca. Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. In uleiul...Citeste continuarea

Coaste de miel usturoiate

Postat de: katty in Oaie

Asezam coastele taiate in bucati potrivite intr-o tava. Asezonam cu sare, piper, cimbru, cateii de usturoi sfaramati. Punem foile de dafin, turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si o...Citeste continuarea

Desert tort rapid cu Fineti si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea

Tocanita de pleurotus la slow...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

In vasul aparatului se pune uleiul. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune peste ulei. Ciupercile se spala si se taie in cubulete potrivite. Se adauga peste ceapa. Se condimenteaza cu sare,...Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de vanilie

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu unt de arahide

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de...Citeste continuarea

Tarta cu branza, spanac si leurda

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Aluat: Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si crema...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și  vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat...Citeste continuarea

Desert muffins cu cocos si inima de...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul. Dăm drumul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema caramel

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru blat, se bat ouăle întregi cu mixerul până îşi dublează volumul şi devin pufoase. Se adaugă treptat untul la temperatura camerei, sare, zahăr, laptele şi...Citeste continuarea

Aperitiv carnati cabanos in foietaj

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei.  Se taie aluatul în dreptunghiuri, se crestează uşor cu un cuţit pentru a crea un model, după plac, se adaugă...Citeste continuarea

Ciorba usoara si consistenta de...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Preparare Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu...Citeste continuarea

Desert brownie cheesecake

Postat de: Corina33 in Torturi

Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit....Citeste continuarea

Pui cu legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de: amalia01 in Slow Cooker

Pulpele le speli si le condimentezi dupa gust. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai in patru. Legumele le tragi 2 minute la tigaie. Amesteci legumele cu cartofii. In vasul de la slow...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la...Citeste continuarea

Supa cu broccolini

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa....Citeste continuarea

Desert tarta cu crema cu lapte de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]