Desert mini tarte

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 26 Mai 2018 | 4034 vizualizari

 

Am gasit in comert aceste mini tarte, am facut repede o crema de vanilie si un jeleu de fructe de padure si am obtinut un desert rapid, de efect si delicios.
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 24 bucati mini tarte
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri amidon
  • 100 g unt
  • vanilie
  • 100 g fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte:

Pentru crema de vanilie am mixat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul. Am adaugat treptat laptele si apoi am pus vasul pe foc, amestecand continuu pana s-a ingrosat crema. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul treptat si apoi vanilia.

Am lasat crema sa se racoreasca putin.

In acest timp am pregatit jeleul. Am pus intr-un vas fructele de padure si zaharul si am lasat sa dea cateva clocote. Am amestecat o lingura rasa de amidon cu putina apa si apoi l-am adaugat peste fructe. Am mai lasat sa dea cateva clocote.

Am pus crema de vanilie calduta in mini tarte. Peste crema de vanilie am pus jeleul de fructe de padure rece. La final am decorat fiecare tarta cu cateva floricele din crema de vanilie.

Am facut crema de vanilie mai multa si ce a ramas am pus-o pe cativa biscuiti si cu cateva capsunele ..... un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea