Mi-a zis o colega de supa de salata cu omleta si trebuia musai sa incerc si eu. Este minunata!
Tocam ceapa verde rondele, iar afumatura o taiem felii mici. Le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam apa. Adaugam si telina tocata cubulete, acoperim ciorba cu un capac si lasam 15 minute la fiert.
Omleta o facem din 4 oua intr-o tigaie mica sa iasa cat mai groasa si o taiem in fasii.
Salata o tocam marunt si o adaugam impreuna cu fasiile de omleta in ciorba, acoperim si mai lasam inca 15 minute la fiert.
La final adaugam leusteanul si sare dupa gust. Lasam ciorba 5 minute la racorit.
Smantana o punem intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 3-4 polonice de ciorba si amestecam bine. Luam apoi din bolul cu smantana cu polonicul si turnam inapoi in ciorba tot in fir subtire si amestecam in acelasi timp.
1
Se poate face si cu carne de pui sau chiar fara carne.