Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Papanasi din iaurt in crusta de...
Postat de: sufletista in DulciuriCrusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute. Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul. Punem pe...Citeste continuarea
Chiftelute umplute cu mozzarella...
Postat de: andaoana inCeapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit. Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente, fulgi de ovaz si ouale. Am...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici si migdale...
Postat de: abetina in Dulciuri-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare pana se obtine o bezea densa,dupa care se adauga zaharul putin cate putin...Citeste continuarea
Saratele cu branza mixta
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale. Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina. Framantam un aluat...Citeste continuarea
Chec de post cu portocale si stafide
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune intr-un castron sucul de portocale, uleiul, zaharul, esenta sau zaharul vaniliat si coaja de la portocale care se mixeaza pana se amesteca bine ingredientele. Apoi se adauga o cana din...Citeste continuarea
Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca
Postat de: postavaru in PrajituriMixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos. Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni, crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si menta
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: trifadalia in DulciuriSe spala visinele, se scot samburii si se lasa sa se scurga. Se bat bine spuma albusurile de la oua, se adauga zaharul apoi se bat in continuare pana spuma se intareste. Peste ele se adauga...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci...
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă. Nucile le mărunțești cu un blender...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ardei
Postat de: oanapl inCureţi ceapa şi o tai julienne. Încingi uleiul într-o cratiţă şi călești ceapa. Tai cubuleţe pieptul de curcan. Speli roșiile, le opărești și le decojești, apoi le tai...Citeste continuarea
Aperitiv triunghiuri cu branza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriBranza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....Citeste continuarea
Salata cu ciuperci, masline si...
Postat de: oanapl inSpeli pieptul de curcan, îl tai cubulețe și îl pui la călit în uleiul încins. Adaugi boia de ardei dulce Delikat și sare și învârți carnea pe toate...Citeste continuarea
Desert pernute cu mere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriMerele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de...Citeste continuarea
Desert strudel cu visine, cocos si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe unge tava cu ulei de cocos. Visinele eu le-am pus direct congelate nu le-am scurs deloc si la final m-am bucurat de siropul format impreuna cu cel de artar. Foile se ung intre ele cu ulei...Citeste continuarea
Cartofi noi cu gratar de curcan
Postat de: oanapl inCureți cartofii de coajă, îi speli bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași să clocotească până când sunt fierți pe jumătate, apoi îi...Citeste continuarea
Placinta cu pui si legume
Postat de: oanapl inPregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia....Citeste continuarea
Desert tort cu marshmallows si coacaze
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa...Citeste continuarea
Saramura de peste
Postat de: sufletista in PesteCondimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant. Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam...Citeste continuarea
Desert tort cu cirese
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se mai adauga apa, se mai mixeaza putin apoi se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu dovlecei
Postat de: sufletista inSpalam carnea bine si o punem la fiert in apa cat sa acopere cu 1 lingurita sare. Spuma de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ceapa, telina,...Citeste continuarea
Chiftele cu spanac
Postat de: sufletista inCuratam cartofii, ii spalam si ii dam prin razatoarea mica. Adaugam 1 lingurita sare deasupra si lasam 5 min (intr-o strecuratoare). Morcovul il dam prin razatoarea mica. Intr-un bol mai...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu branza si susan
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud. Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina....Citeste continuarea
Paine neagra cu seminte de floarea...
Postat de: Valclaudia in PiineAm pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta. Am framantat...Citeste continuarea
Carne de porc cu ciuperci
Postat de: mirela0911 inCarnea se spala, se sterge cu un servet de bucatarie si se taie in felii subtiri. Se bat feliile de carne bine cu ciocanul de snitele. Ceapa se curata si se taie marunt. Ciupercile se spala, se...Citeste continuarea
Aperitiv briose dospite cu stir...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFrunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese si rubarba
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se...Citeste continuarea
Ardei umpluti, in sos de rosii
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneAlegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt. Într-o tigaie, călim ceapa ...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carnePrepararea foilor de viță de vie Foile de viță de vie se aleg cât mai fragede și mai rotunjite pentru a înveli mai ușor sarmalele. Dacă aveți frunze proaspete este...Citeste continuarea
Ghiveci cu pui la oala de lut
Postat de: Constelatialeu inMai intai am spalat ciocanele de pui, le-am sters cu un servet si apoi le-am stropit cu putin ulei si am presarat condimentele de la Delikat. Separat am curatat toate legumele, le-am taiat in...Citeste continuarea
Desert inghetata de ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriMixăm ouăle și zahărul până când se spumează. Punem amestecul pe baie de aburi și amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit. Separat, amestecăm cacaua...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am...Citeste continuarea
Ravioli proaspete cu sos cremos si...
Postat de: ctlina in PasteSe curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul. Sotati gimbirul si morcovii intr-o tigaie in 15 g de unt, timp...Citeste continuarea
Tocana de iepure cu prune uscate si...
Postat de: ctlina in IepureTaiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi). Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti...Citeste continuarea
Colțunasi cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiPentru aluat, se amestecă făina cu grisul și sarea și se frământă cu un ou și cu apă la temperatura camerei, adăugată puțin câte puțin. Se adaugă și cele două linguri de...Citeste continuarea
Paste mici, cu lapte și stafide
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg. Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu...Citeste continuarea
Dorada cu arome mediteraneene
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSe curăță peștii, se spală bine în mai multe ape. Se crestează din loc în loc pe ambele părți. Se zvântă cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și se...Citeste continuarea
Peste alb cu sos de rosii la cuptor...
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 180°C. Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si...Citeste continuarea
Parjoale rusesti - Kotlietky
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePuneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte. Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust, Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu pui si bacon
Postat de: licurici_lra inBacon-ul se prajeste, intr-o tigaie fara ulei, iar pieptul de pui se toaca la masina. Ouale se amesteca cu condimentele pentru pui si amestecul de ierburi si marar. Compozitia de oua se...Citeste continuarea
Stroganof cu galuste
Postat de: trifadalia in VitaIntr-o cratita se pune uleiul de masline. Asezonati carnea si o prajiti la foc mare pana cand se reduce apa pe care o lasa si se caramelizeaza. Scoateti carnea pe o farfurie si o lasati...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute . Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia...Citeste continuarea
Lichior de grepfrut (grape-fruit)
Postat de: RODIMUR in BauturiDacă fructele nu sunt BIO, se țin 5 minute într-un vas cu apă foarte caldă. Cu un burete moale, nu abraziv și cu un detergent simplu, fără balsam se spală foarte bine coaja...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu pui si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati. Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper. Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei cu pui
Postat de: eumimi in DulciuriPresaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins. Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi noi cu marar
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se...Citeste continuarea
Castraveți murați - de vară
Postat de: portiadelumina in MuraturiFoartă multă lume nu mănâncă murături, unii nu mănâncă murături făcute cu oțet, alții pe bază de saramură. Mai sunt unii care nu mănâncă de niciun fel. E drept...Citeste continuarea
Crochete din cartofi și cașcaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin. Se răzuiește fin cașcavalul și se adaugă peste cartofii...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe de vara
Postat de: RuxyRux in DulciuriFructele se spala, se scurg, se stropesc cu lamaie si deasupra se pune amidonul, se amesteca usor. Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva secunde, se adauga zaharul si vanilia in ploaie, se...Citeste continuarea

















