Desert prajitura marmorata cu branza si visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 3 Iul 2018 | 9279 vizualizari

 

Un deliciu.
Eu am fost foarte incantata de rezultat.
Intotdeauna cand faci ceva dulce la repezeala cu ce gasesti prin casa iese ceva minunat.

 

INGREDIENTE

Compozitia maro:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 30 g cacao
  • 3/4 plic praf de copt

Compozitia de branza:

  • 250 g urda
  • 140 g crema de branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/4 plic praf de copt

300 g visine chipsuri de ciocolata

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu branza si visine:

Pentru compozitia maro am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat un praf de sare, uleiul si laptele. Am adaugat si faina amestecata cu cacaua si trei sferturi din plicul de praf de copt.

Pentru compozitia de branza am mixat putin cele doua oua cu zaharul vanilat si zaharul pudra, doar cat sa le amestec. Am adaugat apoi branza (care a fost prea putina pentru cele 2 oua si noroc ca aveam in frigider o cutie de crema de branza), amidonul si restul din plicul de praf de copt.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt am turnat compozitia maro, apoi compozitia de branza si le-am amestecat usor pentru aspectul de marmorat.

Am distribuit si visinele fara samburi si chipsurile de ciocolata si am introdus tava in cuptorul incins pana s-a rumenit usor si s-au desprins marginile. Am facut si testul cu scobitoarea.

Compozitia maro cu gust de ciocolata s-a imbinat perfect cu compozitia de branza si visinele acrisoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gaby