Ciorba de pui a la grec

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 5 Iul 2018 | 13863 vizualizari

 

E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripi de pui
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă
  • 2 gălbenușuri
  • 50 g orez
  • 200 g smântână
  • Zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • Sare
  • 10 boabe piper
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă.
Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să fiarbă.
Am tăiat ceapa și zarzavatul cubulete, dar am lăsat jumătate de morcov ptr mai târziu. Când carnea a fiert vreo jumătate de oră, am adăugat legumele și foile de dafin și am mai lăsat să fiarbă 10-15 minute.
Jumătatea de morcov am dat-o pe răzătoarea mică și am călit-o puțin în ulei cât să lase culoare. Apoi am adăugat totul la ciorbă împreună cu orezul spălat.
După ce a fiert și orezul, am stins focul și am adăugat smântâna amestecată cu galbenușurile și zeama de lămâie, după ce le-am amestecat și cu putina ciorba fierbinte. Verdeața tocată se pune în ultimele 5 minute în care fierbe ciorba sau cand o servim, cum preferă fiecare.
Poftă bună!

TIPS-URI

1

Eu am mai adăugat un mic ardei întreg la fiert pentru aroma, pe care ulterior l-am scos din ciorbă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din carne de porc cu os