Sarmale la tuci pentru Picnithlon

de Constelatialeu in , 2 Iul 2018 | 3052 vizualizari

 

Este despre picnithlon sau cum sa arzi caloriile din sarmale pe un traseu sportiv.....gasca vesela un tuci cu sarmale si apoi am bagat niste alergari si probe de indemanare sa scoatem caloriile din noi....

 

INGREDIENTE

  • foi de varza pentru impachetat sarmale cca 240
  • varza murata tocata cca 2 kg
  • 2 sticle de 1 l amestec de rosii cu ardei
  • 1/2 kg ceapa alba
  • slanina afumata cca 1/2 kg
  • piept de porc afumat cca 2 kg
  • Umplutura
  • 5 kg carne de porc tocata
  • 1 si 1/2 kg ceapa alba
  • 1 kg orez
  • condimente pentru sarmale Delikat
  • sare
  • piper
Portii: 240
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale la tuci pentru Picnithlon:

Pentru ca este vara, am pus varza la murat, am oparit cca. 6 verze potrivite in apa cu sare, apoi le-am asezat intr-un butoias si am turnat saramura fierbinte si am lasat butoiul in bataia soarelui vreo 5 zile ( doar 2 zile au fost cu soare restul ploaie cu clabuci, dar si asa a iesit o varza tare gustoasa). Am pregatit foile de varza cca 240 si restul de varza l-am tocat. Apoi am pregatit umplutura. Am taiat marunt 2 kg de ceapa, 1/2 de kg l-am lasat sa-l amestec cu varza tocata si cu amestecul de rosii si ardei, restul de ceapa l-am pus la calit cu cca 200 ml ulei, apoi am adaugat orezul si am calit totul cca 20 min am adaugat condimentele de sarmale si putina sare, acest amestec l-am adaugat peste carnea tocata si am omogenizat, apoi am potrivit de sare si piper. Am impachetat foile de varza cu umplutura si am format sarmalele. Intr-un tuci am pus bucatele de slanina si piept afumat si le-am perpelit nitel cat sa-si schimba culoarea. Am luat un tuci incapator am asezat pe fundul tuciului varza tocata amestecata cu 1/2 kg ceapa si rosiile cu ardei, apoi bucatele de slanina si piept afumat, asezam circular sarmalele si deasupra punem restul de varza tocata, turnam  apa  cat sa fie de 2 degete deasupra. Punem tuciul pe pirostri facem focul mic si lasam sa fiarba cca 5-6 ore. Se pare ca gasca vesela a fost satisfacuta, doar un impediment a fost, s-au miscat cam in reluare la activitatile picnithlon......

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la tuci pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 11:48

Cele mai bune!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:33

Super bune!

DanielVideanu 1

30.04.2020, 21:57

GRESIT!!!
Stoc de condimente???
O doamne, lasa.te de dat sfaturi, te rog. Asa ii inveti pe altii cum sa dea gres pe termen lung.
Sarmalele si orice mancare, fie cae traditionala sau nu, se gateste cu CONDIMENTE FRESH NATURALE!!!!!

Asa ca pentru Dumneavoastra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca