A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu iaurt si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile, uleiul si iaurtul mixand in continuare. Am adaugat si faina impreuna cu...Citeste continuarea

Salata de cartofi noi cu macrou afumat

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Cartofii noi se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 12 minute.  Ouale se fierb 5-6 minute.  Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing si se indeparteaza...Citeste continuarea

Somon cu legume mexicane si ciuperci

Postat de: Ina in Somon

Fileul de somon se portioneaza si se condimenteaza dupa preferinte. Eu am folosit condiment pentru peste, sare si piper. Incingem tigaia cu gril, stropim cu putin ulei si asezam fileurile de...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti

Postat de: Gheorghita_T in Dulciuri

Se rup biscuitii in bucati mai mici. Se pregateste mixul de lapte, zahar si cacao: Se incalzestele laptele, in care se adauga untul taiat cubulete si se topeste, amestecand usor. Se adauga...Citeste continuarea

Desert tort Krem a la Krem cu...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Ciorba de legume a la Cleme, acrita...

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...Citeste continuarea

Supa cremoasa de pui si porumb

Postat de: madi_marin in Supe

Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.  Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.  Când carnea a fiert mai...Citeste continuarea

Desert tort Unicorn cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma, apoi se adauga apa. Se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Desert rulada turnata

Postat de: rodicaspring in Prajituri

Se bat ouale ca pentru rulada, albusurile separat cu zahar, apoi se adauga galbenusurile si la urma faina. Fructele se spala, se feliaza si se asaza pe foaia pergament unsa cu unt, pe tava, se...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Se pun cartofii in coaja la fiert. Ouale se pun si ele la fiert 10 mnute. Se curata ouale si cartofii. Se taie cuburi sau felii. Carnatul se taie cubulete, apoi se pune la prajit. Intr-o...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg...Citeste continuarea

Paste la cuptor cu praz, fenicul si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza...Citeste continuarea

Risotto din paste cu naut si scoici...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut,...Citeste continuarea

Paste cu Chorizo si dovlecel

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece. Se fierb pastele...Citeste continuarea

Tortilla umplute cu linte si pui...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade.  Se...Citeste continuarea

Somon Katsu (Somon la cuptor in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana...Citeste continuarea

Penoni giganti in sos simplu de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Budinca de cartofi, cu telemea si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire. Cartofii se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea

Desert tarte cu mascarpone si zmeura

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30...Citeste continuarea

Desert negresa cu visine si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si omogenizam. Tocam bucati ciocolata si o adaugam in compozitie. La...Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita de vie si...

Postat de: mihaelar63 in

 Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care  adugati otetul. Se opreste focul cand apa ajunge...Citeste continuarea

Ciolan cu fasole boabe rosie

Postat de: mihaelar63 in

Se pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si...Citeste continuarea

Creveti, surimi, mazare si taitei...

Postat de: mihaelar63 in

 Rosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu sos de mustar

Postat de: Constelatialeu in Vita

Am taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare...Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si stafide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu galuste din porumb

Postat de: katty in

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba...Citeste continuarea

Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Postat de: katty in

Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: RODIMUR in Conserve

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul. Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina,...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Corina33 in Supe/Ciorbe

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...Citeste continuarea

Visine la borcan, pentru prajituri

Postat de: RODIMUR in Conserve

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot...Citeste continuarea

Pastrav cu cimbrisor

Postat de: mihaelar63 in

 Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza. Condimentati cu cimbrisor uscat....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu loboda de gradina...

Postat de: mihaelar63 in

Tacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul. Curatati, spalati...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii picant

Postat de: sufletista in

Fasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Le scurgem de apa si le trecem pe...Citeste continuarea

Pizza formaggi

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pizza

Am pregatit aluatul, amestecand apa calduta cu drojdia, sarea, zaharul, uleiul si faina. Am framantat putin, apoi am lasat aluatul sa creasca putin. Intre timp am pregatit ingredientele pentru...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi

Postat de: sufletista in

Pulpele de pui le curatam,spala, le taiem in 2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu condimentele. Adaugam amestecul de condimente peste pulpe, adaugam vinul si amestecam bine,...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu branza de vaci

Postat de: sufletista in

Dovleceii ii curatam de coaja, taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga de apa cca 30 min - 1 ora, daca avem timp. Batem ouale...Citeste continuarea

Vinete pane in crusta crocanta

Postat de: sufletista in

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora,...Citeste continuarea

Desert tarta crumble cu mascarpone...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O...Citeste continuarea

Ciorba de peste cu ierburi de gradina

Postat de: BakeUpArtist in

Am pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cartofi, cu...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Preparare ruladă Pasul 1. Răzuim cașcavalul, pe răzătoarea mică și-l împărțim în 3 părți, aproximativ egale. Tava pregătită pentru a găti rulada, o tapetăm cu...Citeste continuarea

Paine cu rozmarin

Postat de: Bunica in Piine

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute. Ia un vas larg pentru framantat. Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta...Citeste continuarea

Paine cu rozmarin si cascaval

Postat de: Bunica in Piine

Se cerne faina intr-un vas de framantat. La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana. Strangi...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate, la cuptor

Postat de: MotanLaOale in

Pulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Pulpele se dau prin amestec bine, bine, se pune folie...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si carne tocata

Postat de: RODIMUR in Porc

Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o...Citeste continuarea

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu bacon afumat si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

  Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem...Citeste continuarea

Desert lava cake

Postat de: butoiaurora76 in Dulciuri

Se topeste ciocolata cu untul pe bain marie, se adauga ouale, apoi galbenusurile amestecand bine dupa ele, zaharul pudra iar la final faina, esenta de vanilie si praful de sare. Se amesteca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]