Desert tort Savarina bunicii

de Rahela Velicu in Torturi, 3 Aug 2018 | 4971 vizualizari

 

" Provocarea GastroArt".
Cea mai buna savarina, deloc gretoasa si racoritoare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura de amidon
  • esenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • 40 ml lichior crema ( de Tiramisu am folosit eu)

Ingrediente crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g capsuni
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • + bomboane ornamentale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Savarina bunicii:

Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste galbenusuri adaugam faina, amidonul si esenta, apoi adaugam treptat albusurile. Incorporam bine albusurile cu o spatula, iar la final adaugam si grisul.

Tapetam fundul unei tavi cu hartie de copt sau il ungem cu ulei, turnam compozitia si o coacem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim siropul, punem zaharul cu apa intr-un ibric si fierbem pana cand se topeste zaharul. Adaugam la final si lichiorul.

Blatul de savarina il punem pe un platou, il lasam 10 minute la racorit, apoi ii taiem un capac deasupra, dar nu il taiem pana la capat, exact ca la savarinele mici.

Insiropam blatul de jos, nu si capacul tortului.

Lasam blatul deoparte si trecem la pregatirea capsunilor. Eu am folosit capsuni congelate.

Punem capsunile intr-un vas, adaugam zahar si le punem pe foc pana cand zaharul este topit. Adaugam amidonul, amestecam bine si mai lasam inca 1-2 minute pe foc.

Ridicam capacul tortului, punem un strat de capsuni, apoi adaugam frisca mixata tare. Lasam capacul tortului peste frisca, adaugam capsuni si ornam cu bomboane sau cum doriti. Dam tortul pentru cel putin 2 ore la rece.

TIPS-URI

1

Puteti adauga gem de capsuni daca aveti.

2

Se poate elimina lichiorul, daca vor manca si copii din tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Savarina bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite