Desert savarine dospite

de Valclaudia in Prajituri, 4 Aug 2018 | 3811 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata si un plic de drojdie uscata
  • 150 gr. zahar tos
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 70 ml ulei

Siropul:

  • 750 ml apa plata
  • 350 gr.zahar tos
  • 2 esente de rom

In plus:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri gelatina rosie din comert (cu gust de capsuni am avut eu) + 4 linguri zahar+450ml apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine dospite:

Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator.

Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta.

Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite. 

Lasam aluatul acoperit cca 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 185 grade Celsius.

Asezam formele pentru briose din silicon in tava cuptorului, apoi repartizam compozitie cu lingura in fiecare forma, trebuie sa le umplem doar la 3/4 din capacitate pentru ca se vor umfla mult in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se rumenesc briosele si devin aramii.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele din forme, le asezam pe un gratar si le lasam la racit complet.

Intre timp punem apa cu zaharul la fiert, lasam pana se topeste complet zaharul, luam recipientul de pe foc si adaugam cele doua stictute esenta de rom. Lasam siropul la racorit.

Taiem capacele brioselor (pentru a le trasforma in savarine), apoi le trecem rapid prin sirop si le asezam pe hartiute pentru briose.

Batem cu mixerul frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita, o trasferam apoi intr-un posh si umplem savarinele. Asezam capacelul peste fiecare savarina si dam tava la rece.

Gelatina rosie cu gust de capsuni (pentru tarte!) se dilueaza in 50 ml apa rece.

Apa ramasa se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Turnam apoi in fir subtire gelatina diluata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.

Cand aceasta capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se lasa cca 5 minute la racorit.

Scoatem tava cu savarine din cuptor si le decoram din belsug cu gelatina calduta spre rece.

Dam din nou tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

06.08.2018, 13:01

Delicioase!

xana 1

06.08.2018, 22:39

Una din deserturile mele preferate!

Gheorghita_T 1

17.08.2018, 06:28

Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto