A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura de toamna

Postat de: panacris in Prajituri

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu...Citeste continuarea

Chiftele marinate in sos de zacusca...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se...Citeste continuarea

Paste gratinate cu pui, dovlecei si...

Postat de: panacris in Paste

Se pune la fiert apă rece cu puțină sare într-un vas încăpător, ptr fiecare 100 g de paste, 1000 ml apă. Când clocotește apa. se adaugă pastele și se fierb al dente, mai...Citeste continuarea

Fasole cu carnati de porc afumati

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați...Citeste continuarea

Slabeste cu chia

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Hidratam semintele timp de o ora, aveti grija sa verificati termenul de garantie sa nu fie expirat; cand sunt hidratate semintele isi maresc volumul, apoi le strecuram si le punem in blender...Citeste continuarea

Urși de mamaliga cu branza

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe....Citeste continuarea

Desert mini-checuri umede cu cacao,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.  Intr-un castron se pun zaharul, sarea, esenta de rom, apa minerala, uleiul, cacaua, faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza...Citeste continuarea

Salata de cruditati

Postat de: Oana in Salate

Legumele trebuie spalate bine de tot inainte. Poti sa le tai apoi cu un cutit sau poti sa le dai pe razatoare. Taie varza cat mai subtire si da pe razatoarea cu ochiuri mari morcovii si merele,...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare. Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti...Citeste continuarea

Dulceata din struguri albi cu vin...

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se pun la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se...Citeste continuarea

Avocado cu ton

Postat de: cristina1985 in Ton

Se  fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei  linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit. Va dati seama daca un avocado...Citeste continuarea

Bors de cartofi, dres cu oua si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se curăță cepele...Citeste continuarea

Desert tort Fanta

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se...Citeste continuarea

Muratura asortata

Postat de: mirela0911 in Conserve

Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se...Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu afine, curmale,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Eu am avut afine la congelator, asa ca le-am scos din timp, le-am decongelat si le-am scurs. Se preincalzeste cuptorul. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti, crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita...Citeste continuarea

Ciorba de telina cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida,  Adaugam 2-3 cani...Citeste continuarea

Desert clatite cu mere si sirop de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze...Citeste continuarea

Desert bilute cu visine

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Biscuitii se macina. Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat  cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a...Citeste continuarea

Cartofi cu mozzarella, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si crema de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2...Citeste continuarea

Pizza cu ton si galbiori

Postat de: gaby_d in Pizza

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia. Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea. Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu...Citeste continuarea

Desert prajitura Rudi cu afine

Postat de: mitinita in Prajituri

Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura.  In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune...Citeste continuarea

Desert chec cu visine sau cirese

Postat de: mitinita in Prajituri

Se porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua...Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Orezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete.  Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia.  Se adauga orezul, apa,...Citeste continuarea

Desert placinta dulce cu branza

Postat de: mitinita in Dulciuri

Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm. Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se...Citeste continuarea

Supa asiatica instanta

Postat de: mitinita in Supe

Se face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte. Se lasa deoparte 3 minute. Adaugati oul taiat in...Citeste continuarea

Pide

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si ricotta la...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Amesteca intr-un bol spanacul cu cateii de usturoi tocati fin, parmezanul ras, oul batut si ricotta. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa. Amesteca sosul de...Citeste continuarea

Tocana padurarului

Postat de: simona72 in Mancaruri de legume

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura...Citeste continuarea

Rata umpluta cu mere, gutui,...

Postat de: abetina in Slow Cooker

Se foloseste o rata intreaga, se scot din ea toate maruntaile.   Se taie marul, dovleacul, gutuia si cartoful cubulete, se pun intr-un vas. Se adauga ierburile aromate, sarea si boiaua de...Citeste continuarea

Desert piure de castane - eternul...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Castanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa...Citeste continuarea

Desert prajitura N 11 Oct

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de...Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci de padure la...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Salata cu legume si quinoa

Postat de: mitinita in Salate

Semintele de quinoa se clatesc bine cu apa rece. Quinoa se fierbe in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se mai lasa 10-15 minute. Se ia deoparte si se lasa sa se...Citeste continuarea

Blat umed de tort

Postat de: mitinita in Dulciuri

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui...Citeste continuarea

Salata de ciuperci

Postat de: mitinita in Salate

Ciupercile se scurg bine de lichid. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt. Ciupercile se toaca marunt. Se pun ciupercile intr-un bol cu maioneza si usturoiul. Se amesteca. Se...Citeste continuarea

Aperitiv briose din oua

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Un broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru...Citeste continuarea

Desert crema de lapte orientala

Postat de: ctlina in Dulciuri

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Lasati deoparte. Puneti la fiert 50 cl de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...Citeste continuarea

Orez cu linte si carne de pui

Postat de: ctlina in Pui

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma. Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti...Citeste continuarea

Vinete in stil grecesc

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o...Citeste continuarea

Pilaf cu chimen si carne de porc

Postat de: cristina1985 in Porc

Muschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie. Se...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil. Ciupercile se feliaza. Punem o tigaie pe foc si,...Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...Citeste continuarea

Pastrama din pulpa de porc afumata...

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mure,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu...Citeste continuarea