A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciuperci umplute cu branza de burduf

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Ciupercile se oparesc in apa clocotita cu sare si se curata de pielite. Coditele ciupercilor se scot si se toaca marunt si se amesteca cu putina sare pudra de nucsoara si cateva...Citeste continuarea

Salata de pui si quinoa

Postat de: MonicaHoroiu in Salate

Preincalzim cuptorul la 180 C. Pe o tava de cuptor, punem cubuletele de cartof dulce si ceapa rosie. Adaugam sare, piper, ulei de masline, paprika, oregano si jumatate de lingurita de usturoi....Citeste continuarea

Desert invartita cu nuca reteta de...

Postat de: MonicaHoroiu in Dulciuri

Cum se prepara Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca Într-un vas punem făina și presărăm sarea. Dizolvăm drojdia în apă...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.) Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin...Citeste continuarea

Pasta de fasole cu sos de ceapa...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și...Citeste continuarea

Salata calda cu legume

Postat de: andaoana in Salate

In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine. Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa. Varza de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt....Citeste continuarea

Chiftele in crusta de susan

Postat de: merisor67 in Porc

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe...Citeste continuarea

Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți. Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan - la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen,...Citeste continuarea

Desert tort Batman

Postat de: claudiaO in Torturi

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si afine

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Mixam zaharul cu untul. Adaugam pe rand ouale si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Punem restul ingredientelor: laptele,...Citeste continuarea

Tort G

Postat de: Constelatialeu in

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu perisoare

Postat de: andaoana in Ciorbe

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...Citeste continuarea

Supa de conopida

Postat de: simona72 in Supe

Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1...Citeste continuarea

Aperitiv la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

       Pentru inceput batem ouale cu putina sare si piper. Tapetam o tava cu hartie de copt. Fiecare felie de paine o trecem prin oul batut si o asezam in tava. Cascavalul...Citeste continuarea

Desert tort surpriza - 5 ani de...

Postat de: claudiaO in Torturi

Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina...Citeste continuarea

Desert baclava rulouri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime. Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul,...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si prune

Postat de: sufletista in Prajituri

Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1...Citeste continuarea

Turtite picante, la tigaia grill

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat. După ce s-au amestecat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am pus zaharul pudra si am mixat pana au devenit tari ca o bezea.   Am pus galbenusurile, uleiul,...Citeste continuarea

Desert briose cu fructe de padure...

Postat de: Retetegg in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet.   Se pun laptele si uleiul, apoi...Citeste continuarea

Rulada de pui cu legume

Postat de: caroline in Pui

Batem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara.  Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne.  Peste ardei...Citeste continuarea

Pizza vegetariana

Postat de: GABRIELAGH in Pizza

    Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina....Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de: Pungasa_Rogue in Lasagna

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu sunca si...

Postat de: momo121 in Pui

      Pieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe...Citeste continuarea

Desert Banana bread (Chec cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Cum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un...Citeste continuarea

Dovlecei zucchini cu ciolan afumat...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatile de ciolan afumat impreuna cu pancetta cuburi se pun intr-o cratita cu putin ulei de masline cateva minute pana se rumenesc putin. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Se...Citeste continuarea

Orez cu carne de vitel si legume

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se taie fasii si se rumeneste in vasul teflonat. Spre sfarsit se pune si putin patrunjel verde tocat. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele cu...Citeste continuarea

Platou - aperitiv

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Feliati branza cu busuioc. Taiati felii pieptul de pui afumat. Daca este necesar taiati rondele salamul cu piper. Curatati si spalati legumele. Taiati rondele...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cartofi, salam...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele...Citeste continuarea

Paste capunati cu ton, masline si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti pastele de apa in care au fiert, pastrand o cana de lichid. Se curata, se spala si se toaca...Citeste continuarea

Slanina afumata de mangalita,...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale. Spalati bucatile de slanina cu apa calda. Increstati usor slanina formand mici patrate. Prin increstare se...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovul se curata, se spala si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Ceapa verde se taie rondele si se caleste usor impreuna cu morcovul in ulei. Adaugati...Citeste continuarea

Desert melcisori cu branza dulce

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: GABRIELAGH in Supe

   Se spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face crema, pentru a-i lăsa răgazul necesar întăririi, la frigider. Se amestecă zahărul cu amidonul, se adaugă cele patru gălbenușuri și apoi laptele...Citeste continuarea

Pollo alla parmigiana - pui cu...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [...Citeste continuarea

Salata cu ton, avocado si mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu lavas

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Ungem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt. Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam. Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm. Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece, cu o seară înainte de preparare. Dacă ați ratat acest moment, atunci după ce ați ales și spălat fasolea,...Citeste continuarea

Zacusca de vinete si ardei

Postat de: ancutsa in Zacusca

      Eu am avut 14 kg de vinete, pe care le-am copt, le-am lăsat la scurs şi răcit, apoi le-am curăţat. Le-am cântărit, de curiozitate, şi o vânătă de...Citeste continuarea

Carne de vita cu sos picant la slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Carnea de vita am taiat-o in bucatele potrivite, am presarat sare si chilli peste, apoi am pus tuciuletul pe foc cu uleiul si am adaugat bucatelele de carne, le-am calit cca 5-6 min, pana si-au...Citeste continuarea

Pasta cu ardei pentru ciorbe si...

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii. Taiati legumele in bucati mai mari. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele. Eu am...Citeste continuarea

Gratin de piept de pui

Postat de: RODIMUR in Pui

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida, in otet

Postat de: ancutsa in Muraturi

  Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite. Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Într-un...Citeste continuarea

Desert rulada rebela razvratita RRR

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

 Rulada: am folosit tava aragazului ( 38/28 cm ), tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Topim untul...Citeste continuarea

Gogosari si ardei umpluti cu varza...

Postat de: ancutsa in Muraturi

  Se spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare. Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună...Citeste continuarea