Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci

de Rocsi in Somon, 13 Dec 2018 | 4121 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"
In acest post este dezlegare foarte des la peste si incerc sa le pregatesc alor mei retete noi cu peste, in special la cuptor, pentru ca vreau sa ii feresc de prajeli. De aceasta data am ales somonul. L-am imbracat in verdeturi, iar ca si garnitura am ales un sote de ciuperci cu putina crema de otet balsamic, dar si niste gogosari murati umpluti cu ghebe. A fost o bunatate de reteta! Poate va place, poate va tenteaza si o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de somon
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 frunze busuioc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de rapita (sau de masline, de floarea soarelui) 
  • Pentru sote-ul de ciuperci:
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de rapita
  • sare
  • piper
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 1 foaie de dafin
  • 2 crengute marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci:

Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare, piper si boia de ardei. La final zdrobiti si catelul de usturoi curatat si amestecati totul. Puneti acest amestec pe bucatile de peste, pe ambele parti. Masati usor, sa nu se rupa pestele. Le asezati intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Introduceti somonul in cuptorul incins, la 190 de grade C, timp de 35-40 de minute. Verificati sa fie bine patruns si il scoateti din cuptor. Cat somonul sta in cuptor, pregatiti ciupercile.

Le spalati bine, le scurgeti de excesul de apa si le taiati felii. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile. Presarati sare si piper. Puneti si foaia de dafin. Lasati sa scada la foc potrivit, amestecati din cand in cand. Mai adaugati o canita de apa, apoi lasati pe foc pana scade lichidul de tot. La final adaugati crema de otet balsamic, amestecati bine si trageti tigaia de pe foc. Tocati mararul marunt, il adaugati peste ciuperci, amestecati. Serviti pestele alaturi de ciuperci si gogosar murat umplut. Mmm, un deliciu!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

-Marius- 1

17.12.2018, 08:01

Rocsi 1

17.12.2018, 19:24

Va multumesc mult!

Rocsi 1

17.12.2018, 19:25

Mihaela, crema de otet balsamic le-a oferit putina cremozitate, iar eu le-am asezat intr-un inel metalic, apoi am scos inelul si au stat asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur