Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa.
Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si se soteaza ceapa, impreuna cu oregano si scortisoara, 2 minute.
Se adauga vanata si ardeiul si se mai gatesc 8-10 minute. In ultimul minut, se adauga usturoiul. Se adauga carnea tocata si condimentele Delikat. Se gatesc 5 minute. In ultimele 2 minute se adauga pasta de tomate si 6 linguri apa. Se adauga sare si piper dupa gust.
Intre timp, se amesteca iaurtul cu branza Feta. Se adauga sare si piper dupa gust. Se adauga 1/4 din cantitea de iaurt peste paste si se amesteca bine.
Se transfera mixul de carne intr-un vas potrivit pentru cuptor, daca este nevoie. Se adauga pastele deasupra in strat uniform, apoi sosul de iaurt. Se gateste 10-15 minute la cuptor.