Savarine dospite

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Dec 2018 | 2517 vizualizari

 

Sarbatorile au un farmec aparte atunci cand mirosul prajiturilor umple casa cu arome care ne aduc aminte de dulcile copilarii 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 20 g zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 praf sare
  • ulei
  • sirop
  • 1 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lgt esenta rom
  • umplutura
  • frisca Montare D'oro
  • decor
  • gem de struguri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine dospite:

Aluat-Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut suficient aluatul rupem bucati din el si formam bile.Asezam bilele in formele de savarine tapetate cu hartie  si le mai lasam la dospit cca 30 min.Apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pregatim siropul din apa,zaharul si la final esenta de rom.Incepem sa bagam savarinele in sirop,le lasam sa se insiropeze bine(cca1-2 min) apoi le scoatem afara.Dupa care le taiem capacele dar nu de tot

Ungem capacele cu gemul de struguri si umplem savarinele cu frisca batuta.In frisca se poate adauga esente dupa preferinta dar eu nu am simtit nevoia pentru savarina deja era insiropata cu esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]