Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pilaf cu copane de pui
Postat de: anuta in Mancare copiiSe spala copanelele foarte bine, apoi se pun la fiert in 1,5 l apa rece. Se adauga un praf de sare si cand incepe sa clocoteasca se spumeaza si se lasa sa clocoteasca 10-15 minute. Se scot din...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriAluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei zucchini cu...
Postat de: lucy2002 in CiorbeCuratam si spalam legumele, le taiem cat de marunt dorim si le punem la calit ( inmuiat ) in ulei, mai putin dovlecelul. Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam dovleceii, ii condimentam dupa...Citeste continuarea
Mancare de bulgur cu ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postScurgeti ciupercile, le spalati si le puneti pe o sita sa se scurga 10 minute. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul decojit il taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa...Citeste continuarea
Desert inghetata de capsuni
Postat de: amalia01 in DulciuriAmesteci iaurtul cu zahărul și adaugi căpșunile zdrobite și zeama de lămâie ( astfel înghețata nu va avea ace de gheață). Formele de înghețată le umezești și...Citeste continuarea
Chiftelute in bacon
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTocam marunt ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata, ketchup-ul si oul. Asezonam cu sare, piper si oregano, omogenizam si dam la rece pentru circa 60 de minute. Scoatem din frigider,...Citeste continuarea
Desert prajitura bicolora cu caise...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de capsuni...
Postat de: lucy2002 in Retete diabeticiTopim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie. Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecul (de pesmet) il punem...Citeste continuarea
Chifle rustice mediteraneene cu...
Postat de: RuxyRux in PiineSe pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea. Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4...Citeste continuarea
Dulceata de capsune-fructe intregi
Postat de: Ksenya in Dulceata / GemCapsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se...Citeste continuarea
Bors de dovlecei
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai taiem legumele. Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert. Adaugam borsul, sare dupa gust si...Citeste continuarea
Desert gogosi cu branza de vaci
Postat de: lucy2002 in DulciuriInt-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu...Citeste continuarea
Desert cornuri pufoase, cu rahat
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, vanilie, 1 ou, unt, coajă răzuită de limetă și lapte cald. Când toate...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu cartofi
Postat de: lucy2002 in PuiLegumele curatate si spalate le tocam. Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi mai mari. Pulpele dezosate se spala si se taie in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si piper....Citeste continuarea
Ciorba radauteana, cu piept de pui
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea se spală și se pune la fiert (cu tot cu os, dacă este cazul) cu 3 litri de apă rece. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se taie în bucăți...Citeste continuarea
Pui in punga, la cuptor
Postat de: vasimur in PuiPasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar...Citeste continuarea
Limonada Rock & Roll
Postat de: amalia01 in BauturiPovestea stă așa: o îndulcești cât și cu ce dorești tu. Cât despre cuburile de gheață, eu am pus în forme și câte o frunzuliță de mentă, dar și sirop...Citeste continuarea
Tortilla wrap cu pui
Postat de: Bucataras in SandvisuriPune foaia de tortilla la incalzit pentru cateva secunde, pentru a o face mai usor de modelat. Asaza in mijlocul foii fasii de pui, legume si verdeturi ( aici te poti juca cu...Citeste continuarea
Salata completa - buddha bowl
Postat de: ctlina in SalateO zi inainte spalati quinoa sub jet de apa rece si puneti-o la fiert in apa fierbinte cu sare timp de 10-15 minute. Scurgeti si lasati sa se raceasca. Puneti intr-o cutie de plastic la...Citeste continuarea
Desert spuma de capsuni cu ricotta
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati capsunile si mixati-le in piure. Lasati-le deoparte. Bateti smantana lichida in frisca. Intr-un bol amestecati branza ricotta cu indulcitorul (sau zaharul), coaja rasa de...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ton, branza si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un...Citeste continuarea
Salata de rosii, mozzarella si avocado
Postat de: ctlina in SalateAmestecati uleiul cu zeama de lamaie si cu otetul. Adaugati usturoiul tocat, sare, piper si cimbru uscat. Amestecati bine. Taiati rosia si mozarella in cuburi. La fel si pulpa de avocado si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu rubarba,...
Postat de: ctlina in Retete diabeticiCuratati rubarba cu un cutit si taiati-o in bucatele lungi de 2-3 cm . Incalziti untul intr-o tigaie , puneti rubarba si indulcitorul sau zaharul. Gatiti 5 minute si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: marianbobosea in Dulceata / GemPune visinele intr-un vas incapator pentru spalat. Curate-le de codite si stricaciuni. Spala-le! Cu ajutorul unei agrafe, ac de siguranta sau aparat de scos samburii ,scoate...Citeste continuarea
Cartofi cu pulpe de pui la cuptor
Postat de: cristina1985 in PuiSe unge o tava de 37 x 25 cm cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei. Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi noi in sos...
Postat de: autodiag in PuiSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pulpele si cartofii se curata si se spala. Se pun intr-un castron mare si se presara cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga putin oregano...Citeste continuarea
Budinca de ovaz cu lapte de cocos...
Postat de: privatelaura in MulticookingIn vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , se toarna laptele rece, se adauga un praf de sare. Se adauga fulgii de ovaz si fulgii de nuca de cocos. Se...Citeste continuarea
Sandwich-uri de legume (cartofi...
Postat de: ladydi in SandvisuriCuratam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde.Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le stropim cu ulei de masline cu usturoi si cu putina sare si le dam...Citeste continuarea
Banana Bread la Multicooker...
Postat de: miha in MulticookingIntr-un bol mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam apoi, pe rand, oul si banana pasata cu furculita si omogenizam. La sfarsit punem...Citeste continuarea
Desert tarta vanilata cu smantana...
Postat de: RuxyRux in DulciuriGemul de merisoare: Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati....Citeste continuarea
Desert banana bread (chec cu banane)
Postat de: Meea in DulciuriMixăm ouăle, zahărul și puțină sare. Adăugăm 2 banane pasate, frișca lichidă și vanilia. În continuare, adăugăm făina, cacaua și praful de copt. Punem...Citeste continuarea
Ciorba rosie, ca pe timpuri
Postat de: marianbobosea in CiorbeSe curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina. Toate legumele se dau prin blender. Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit. Cand apa clocoteste, pune...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata la...
Postat de: mitinita in MulticookingBiscutii se maruntesc si se amesteca impreuna cu untul topit. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 20 cm cu partea de jos detasabila. Ciocolata se rupe in bucatele si se pune...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu stafide
Postat de: MotanLaOale in DulciuriAlbusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul...Citeste continuarea
Cobbler cu capsuni la Multicooker...
Postat de: miha in MulticookingIntr-un bol mare amestecam ingredientele uscate, in altul ingredientele umede. Amestecand cu telul se omogenizeaza bine cele doua compozitii. Intr-un vas de yena (16 cm diametru) bine uns cu...Citeste continuarea
Gem de capsune
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemCăpșunele se curăță de codițe, se spală bine sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare la scurs. Când s-au scurs de apă, căpșunele se pun într-un vas mai...Citeste continuarea
Creme brulee cu scortisoara si...
Postat de: gaby_d in MulticookingAmestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca. Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati. Pregatiti aparatul Crock Pot...Citeste continuarea
Tort de ciocolata la Multicookerul...
Postat de: mitinita in MulticookingFaina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol. Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza sarata si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper. Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si...Citeste continuarea
Pui cu lamaie si unt la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCarnea de pui se curata si se spala. O lamaie se stoarce, iar cealalta se taie felii. Vasul aparatului se unge cu unt si se pune pe fund cateva felii de lamaie si cateva bucati de unt. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu caise...
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Desert briose cu capsuni
Postat de: lucy2002 in DulciuriTopim untul si-l dam deoparte la racit. Ouale, zaharul, praful de sare se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam untul topit, laptele si amestecam cu grija....Citeste continuarea
Negresa cu afine la Multicooker...
Postat de: privatelaura in MulticookingIntr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca...Citeste continuarea
Aperitiv inimioare cu chimen
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider Se imparte aluatul...Citeste continuarea
Desert floricele fragede cu gem de...
Postat de: anuta in DulciuriSe freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu gem de afine...
Postat de: anuta in DulciuriSe bate cu mixerul untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina caernuta si amestecata cu amidonul. Din aluatul obtinut se modeleaza...Citeste continuarea
Bulgur cu midii, caracatita si...
Postat de: panacris in Fructe de mareApa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit,...Citeste continuarea
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Postat de: panacris in Mancaruri de postApa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit,...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ardei
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele de pui se curata si se spala bine. Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o...Citeste continuarea