Mamaliguta in straturi

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2019 | 4930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 4 l apa
  • 2 lingurite sare
  • 400 g branaza de burduf
  • 400 g cubulete bacon
  • 300 g carnati oltenesti afumati
  • 1 ceapa rosie taiata solzisori
  • cascaval 400 g
  • telemea 200 g
  • piper, un praf de cimbru
  • smantana pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Punem la fiert in tuci apa cu sarea, apoi punem in ploaie malaiul. Tinem pe foc pana fierbe si obtinem o mamaliguta mai moale.

Punem cubuletele de bacon intr-o tigaie pana se schimba usor la culoare, apoi adaugam carnaciorii. Rumenim putin apoi punem cepa si calim pana se inmoaie. Asezonam cu pieper si cimbru.

Cand s-a facut mamaliga, ungem o tava cu unt, punem un strat de mamaliga, peste asezam amestecul de ceapa cu bacon si carnati. Deasupra asezam cercuri de branaza de burduf, razuim cascaval su putina telemea, acoperim cu un alt strat de mamaliga. Asternem o ploie generoasa de cascaval si dam la cuptor vre 40 -50 minte, pana se rumeneste frumos deaspra.

Servim fierbinte cu smantana deasupra sau rece cu o ceapa sparta alaturi!

Sa  ne fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]