Desert cornulete fragede simple

de mariaana in Dulciuri, 26 Oct 2019 | 4055 vizualizari

 

Cornuletele fragede se fac din doua etape deoarece dacă schimbam ordinea nu mai ies pufoase si fragede.😊

 

INGREDIENTE

  • Prima etapă:
  • 10 linguri apă caldă
  • 1 lingura zahar
  • Drojdie cat o nucă
  • Un vârf de cuțit de sare
  • A doua etapă:
  • 12 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3 linguri untura
  • Faina cât cuprinde.
  • Opțional arome (vanilie,lămâie...)
  • Pentru umplutura:
  • Dulceață, rahat...
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede simple:

Se pun cele 10 linguri de apa calda cu drojdia (se poate si drojdie uscată) si zahărul si se lasa până se topește zahărul.

După ce s-a răcit, se adaugă 1 ou se amestecă, apoi uleiul si untura si se omogenizeaza si se adauga treptat făină până rezultă o cocă. Nu se lasă la dospit, se întinde si se fac cornulete fiecare cum doreste, eu am facut si cornulete, dar si pătrățele pe care doar le-am pliat, se dau la cuptorul încălzit până se coc.

La final se pudreaza cu zahar praf.

Din compozitia dată ies 2 tăvi mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza