Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dulceata de ardei iute
Postat de: sufletista in ConserveSpalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari. La fel procedam si cu ardeii kapia. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau...Citeste continuarea
Desert pere si mere posate in vin
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de ciocolata...
Postat de: panacris in DulciuriSe prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă...Citeste continuarea
Muraturi asortate in saramura
Postat de: sufletista in MuraturiFructele si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare, seminte. Pe fundul borcanului (spalat si scurs bine de apa), asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi, felii de...Citeste continuarea
Pasta de ardei kapia
Postat de: sufletista in ConserveArdeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie. Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte. Adaugam...Citeste continuarea
Desert cornuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...Citeste continuarea
Desert pateuri cu branza
Postat de: sufletista in PrajituriAluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza. Lasam 10 min la rece. Intindem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si crema...
Postat de: Criss in PrajituriPentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga...Citeste continuarea
Paine in ou imbunatatita, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza....Citeste continuarea
Creveti cu noodles si mazare verde
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareBaconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea...Citeste continuarea
Salata de quinoa, avocado, cartofi...
Postat de: Bucataras in SalateSpala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si...Citeste continuarea
Supa de rosii cu zucchini si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt . Zucchini se taie cuburi potrivit de mari . Sotati legumele in ulei usor .Sarati . Rosiile setaie marunt...Citeste continuarea
Desert placinta combinata cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....Citeste continuarea
Desert briose reni
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit....Citeste continuarea
Pastrav curcubeu picant -crocant
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza...Citeste continuarea
Salata de rosii cu branza tofu
Postat de: RODIMUR in SalateSalata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge...Citeste continuarea
Friptura cu pulpa de porc, cartofi...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se feliaza . Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare . Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati ....Citeste continuarea
Supa crema de legume, cu tofu si...
Postat de: RODIMUR in SupeLegumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu pate de ficat...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFicateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt ....Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun...Citeste continuarea
Friptura de porc cu bere
Postat de: claudiaO in PorcCarnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o...Citeste continuarea
Ardei copti cu branza
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeArdeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi. Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa...Citeste continuarea
Desert panettone de post
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare. In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric....Citeste continuarea
Desert clatite tricolore
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat...Citeste continuarea
Reteta rapida de fasole cu carnati...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeCurățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu mix de legume,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTopim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem...Citeste continuarea
Salata de conopida Fagaras
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida fiarta se toaca marunt . Merele se taie cubulete . Amestecati intr-un vas branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper . Adugati acum...Citeste continuarea
Ciolan afumat aromatizat cu cartofi...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingCiolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice,...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus...Citeste continuarea
Desert foi cu gem de zmeura si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...Citeste continuarea
Creveti cu paste, cu tagliatelle in...
Postat de: mirela0911 in Fructe de mareCum se prepara Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv, cu file de hering
Postat de: RODIMUR in PesteSe spală frunzele de salată și se scurg bine de apă. Se spală roșiile cherry și se feliază lămâia. Se taie chiflele și se golesc de miez. Se feliază fileul de...Citeste continuarea
Tigaie rapida cu piept de curcan si...
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se taie cuburi si se prajeste in tigaia cu ulei pana incepe sa se albeasca. Gogosarul se taie marunt. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Adaugati...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu foi de...
Postat de: ancutsa in PrajituriCremele: Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină....Citeste continuarea
Varza dulce calita, cu cimbru
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCurățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la...Citeste continuarea
Desert foietaj cu mere, nuci...
Postat de: ancutsa in PrajituriAluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate. Miejii de nucă se...Citeste continuarea
Tocanita de dovlecei
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCeapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală roșiile, se taie cubulețe...Citeste continuarea
Salata de dovlecei cu rosii
Postat de: sufletista in SalateDovlcelul se spala, se curata de coaja si il taiem cubulete. Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit in care am adaugam si un praf de sare. Calim ceapa pana ce devine...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si carnati
Postat de: sufletista in PasteIntr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele sa fiarba cca 5 min. Prajim carnati taiati bucati, in cratita in care vom face pastele. Adaugam ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea
Iahnie de fasole la wok- reteta duo
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postFasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata. Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu gulioare si iaurt
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de vacuta se taie cuburi. Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee. Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt . Sotati in ulei...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de peste cu legume...
Postat de: mihaelar63 in PesteCum se prepara Reteta gustoasa de peste cu legume la tava Pestele se spala si se portioneaza dupa preferinta. Sarati. Nu vorbim despre curatatul pestelui pentru ca am specialistul personal...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu ciuperci
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriLasam foitajul sa se dezghete la temperatura camerei. Ceapa curatata, tocata marunt si presarata cu sare se caleste in ulei. Ciupercile curatate, spalate, se toaca potrivit si se adauga...Citeste continuarea
Omleta delicioasa
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriPunem la incins uleiul; intre timp feliem carnatul. Il punem la prajit, apoi cand este gata, punem usturoiul si rosiile taiate bucati micute. Ouale le batem cu cele 2 linguri de lapte, cu sare...Citeste continuarea
Ficatei inabusiti cu vin si usturoi
Postat de: claudiaO in FicatSpalam ficateii si stergem in prosop. Incingem uleiul, punem ficateii, lasam cate 2 minute pe fiecare parte, sa se albeasca putin, apoi adaugam vinul, sare si pier. Fierbem sub capac vreo 5...Citeste continuarea
Spaghete cu ciuperci, in sos de...
Postat de: RODIMUR in SpaghetePastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în...Citeste continuarea
Varza combinata cu fleica si afumatura
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carnePune uleiul intr-o tigaie si pune tigaia pe foc potrivit. Taie fleica in cuburi cam de 2/2 cm si prajeste-le, astfel incat sa fie usor rumenite. Toaca varza, atat cea alba cat si cea rosie,...Citeste continuarea
Tocana de ardei copti a la Durau
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCeapa o calim pana devine transparenta, adaugam rosiile date prin razatoare si lasam sa se caleasca cca 5 min . Intre timp curatam ardeii de seminte si cotoare, ii rupem fasii si ii adaugam...Citeste continuarea
Plachie de crap
Postat de: Bunica in Crap / CarasPestele spalat, sters se sareaza usor. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Faine se pune intr-o farfurie si se tavaleste pestele prin faina. Pune bucatile de peste in uleiul incins si...Citeste continuarea