Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 19705 vizualizari

 

Un desert delicios care este apreciat de toata familia: Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca.
Spre deosebire de papanasii moldovenesti, acestia sunt fierti si apoi tavaliti prin pesmet cu nuca. Se pot face in multe variante si se pot servi cu dulceata sau cu inghetata. Sunt deliciosi si nu necesita multa preparare.
Daca vrei sa prepari acesti Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, oua, zahar, gris, unt, pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca
  • 250 grame branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de gris
  • 25 gr de unt
  • 100 gr de pesmet
  • 50 gr zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca:

        Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.

        Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa fie infainate.

        Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa fierbe punem bilutele formate in cratita. Amestecam cu ajutorul unei spatule.Lasam papanasii la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata apei.

        Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule si ii scurgem bine de apa.Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul. Lasam tigaia pe foc cateva minute pana cand pesmetul isi schimba culoarea.Adaugam zaharul si amestecam.

        Compozitia rezultata o turnam pe un platou si tavalim papanasii fierti astfel incat sa fie bine acoperiti cu pesmet.

Incearca si varianta de Papanasi moldovenesti sau reteta de Papanasi pufosi cu smantana.

Iti recomandam si varianta de Papanasi cu gem de caise absolut deliciosi si pufosi.

TIPS-URI

1

Putem sa ii servim cu dulceata.

2

In aluat putem adauga coaja rasa de lamaie si portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu gem - 900