Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Coronita de Craciun
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul coroniței: se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie,...Citeste continuarea
Piftii (racituri) cu carne de pui
Postat de: autodiag in PuiCarnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea. Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne. Se pune oala la foc mic pentru circa o ora. Se...Citeste continuarea
Desert madlene cu suc de clementine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu bacon crocant
Postat de: merisor67 in SupeSpălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu sos alb, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeVerzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare. După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință....Citeste continuarea
Mini pateuri cu ton
Postat de: oanapl in TonSe pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: oanapl in DulciuriSe rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit. Se mixează untul de la temperatura camerei...Citeste continuarea
Desert tort Buturuga de Craciun
Postat de: eumimi in TorturiMixam albusurile spuma cu zaharul. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15...Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si portocala
Postat de: eumimi in DulciuriMixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula. Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam. Impartim...Citeste continuarea
Desert bilute de ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriUntul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția. Ciocolata amară și cea cu lapte se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Supa crema de...
Postat de: RODIMUR in SupeCum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane: Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare. Se...Citeste continuarea
Desert chocolate crinkles
Postat de: oanapl in DulciuriSe mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc...Citeste continuarea
Friptura de purcel
Postat de: oanapl in PorcSe spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu ardei copti...
Postat de: RODIMUR in SalateArdeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu lapte...
Postat de: oanapl in PrajituriCum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu aluat dospit la...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...Citeste continuarea
Paste cu piept de pui in sos chilli...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se...Citeste continuarea
Ciocanele de pui in sos de smantana...
Postat de: vasimur in PuiCurățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie
Postat de: mirela0911 in PrajituriUntul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja...Citeste continuarea
Turte cu julfa si nuci, sau...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se fac turtele, cu câteva zile înainte dintr-un aluat destul de tare, ca pentru tăiței, din: făină, apă caldă și sare. Din acest aluat (care se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata neagra
Postat de: oanapl in TorturiBlat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează fundul unei forme cu...Citeste continuarea
Desert cozonac Coronita cu zmeura
Postat de: eumimi in DulciuriAdaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Acoperim aluatul cu...Citeste continuarea
Desert casuta din turta dulce (2019)
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul: Se dă pe răzătoare margarina sau untul rece, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt și amidonul. Se amestecă şi se adaugă în...Citeste continuarea
Pateuri cu ciuperci
Postat de: Marius_biker in Aperitive / GarnituriCeapa se caleste in ulei, apoi se adauga mixul de ciuperci. Se gateste cateva minute, apoi se pune pasta de rosii, parmezanul, sare si piper. Aluatul de intinde si se taie in 4. Pe fiecare...Citeste continuarea
Desert cornulete tigareta
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFaina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se...Citeste continuarea
Desert tort combinat de Craciun
Postat de: Constelatialeu in TorturiLa tortul asta nu-i mult de munca, e doar de asamblat si de asteptat sa se intareasca. Forma de tort de 16 cm se imbraca in folie alimentara. Se aseaza un strat de mousse cicolata alba, apoi...Citeste continuarea
Desert tort Omul de Zapada,...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina...Citeste continuarea
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....Citeste continuarea
Desert tort Magia Craciunului
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit...Citeste continuarea
Desert Nutellotti - biscuiti...
Postat de: eumimi in DulciuriCu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa, cu migdale
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe...Citeste continuarea
Costite si ceafa de porc cu salvie...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati si sorici
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCeapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere...Citeste continuarea
Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza
Postat de: AdrianUdrea in Mancare copiiAmestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file,...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza acra -...
Postat de: merisor67 in PorcDesfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...Citeste continuarea
Supa ruseasca de peste varianta...
Postat de: Ksenya in PesteSotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de...Citeste continuarea
Desert rulouri cu frisca
Postat de: Dea_Dea in DulciuriIncingem cuptorul la 180 grade C, intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele....Citeste continuarea
Toba
Postat de: ancutsa in Mezel de casaSe pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă...Citeste continuarea
Desert bombe cu ciocolata
Postat de: Criss in DulciuriMai intai pregatim interiorul "bombelor" :D Adica, luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, formam gramajoare de ciocolata pe hartia de copt. Punem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca de cocos,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Desert cozonac traditional cu nuca...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu seminte
Postat de: cristina1985 in DulciuriSemintele se calesc intr-o tigaie, pana se rumenesc putin si se lasa la racit. Se macina intr-un robot de bucatarie,dar sa nu fie pudra . Separat ,intr-un bol combinati oul ,cu untul moale cu...Citeste continuarea
Desert biscuiti Spritz
Postat de: ctlina in DulciuriAm mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat...Citeste continuarea
Desert curmale umplute cu crema de...
Postat de: ctlina in DulciuriDeschideti in lungime curmalele si scoateti samburele. Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt. Umpleti fiecare curmala cu crema de...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati...Citeste continuarea
Desert tort Buturuga, cu ciocolata...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la...Citeste continuarea
Dovleac gratinat cu alune si parmezan
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati, cu pudra...
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin...Citeste continuarea