Desert fursecuri Alba ca zapada

de mihasara in Dulciuri, 16 Mar 2020 | 7010 vizualizari

 

Minunate!

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 60 g zahar tos
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema:

  • 150 g mascarpone
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie- sau dupa gust.
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri Alba ca zapada:

 Preincalzim cuptorul la 170 grade C.

Mixam  ouale cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul  treptat, mixand continuu.Adaugam esenta de vanilie si uleiul treptat. Mixam putin pana se incorporeaza uleiul si adaugam faina si praful de copt cernute impreuna. Le incorporam cu o spatula sau cu un tel cu miscari ample de sus in jos, prin rasturnare.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh sau chiar cu o lingurita.Dam tava la cuptor, pentru 10 minute la 170 grade C. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca si abia dupa le vom scoate din tava.

Crema:

Topim ciocolata alba  la bain marie.
Amestecam pana cand ciocolata se va topi in totalitate. 
Lasam ciocolata topita sa se raceasca la temperatura camerei.
Mixam untul pentru aproximativ 2 minute la viteza moderata a mixerului
.Adaugam crema de mascarpone si mixam doar cat sa o incorpororam si adaugam ciocolata topita care s-a racit la tempratura camerei si  esenta de vanilie dupa care mixam pentru 10-15 secunde.
Umplem jumatate din cojile de fursecuri, le unim cu cele fara crema  presandu-le putin si le tavalim prin nuca de cocos rasa.
Dam la rece pentru o ora-doua si servim. 😊

TIPS-URI

1

Pentru ornat folosim fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]