Desert placinta turnata cu mere

de Razvan Constantinescu in Prajituri, 16 Mar 2020 | 3425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • Aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 4 pahare de iaurt (140 g/pahar, cu 3,5% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 600 g faina
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta turnata cu mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade zeama lasata de acestea, se iau de pe foc si se amesteca cu scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina cernuta, astfel incat sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat si se introduce la cuptor pana cand se leaga bine.

Dupa aceea, se scoate blatul din cuptor si se intind merele calde peste el. Se toarna cealalta jumatate de aluat si se reintroduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra