Zacusca picanta de ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in ZacuscaArdeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci
Postat de: mirela0911 in ZacuscaSe spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: rocsi_1612 in ZacuscaCoaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii...Citeste continuarea
Zucchini cu mozzarella la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella...Citeste continuarea
Zacusca sarbeasca la tigaie
Postat de: mirela0911 in ZacuscaSe coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei....Citeste continuarea
Zacusca de fasole verde cu dovlecei
Postat de: sufletista in ZacuscaArdeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min. Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt. Dovlecei ii...Citeste continuarea
Zucchini cu parmezan
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeZucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Zbrownies
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriÎntâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat...Citeste continuarea
Zucchini pane
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeZucchini se spala sub jet de apa rece, apoi se sterge cu prosoape absorbante de bucatarie. Ii feliem in rondele subtiri, ii asezam intr-o strecuratoare din plastic, presaram sare grunjoasa si...Citeste continuarea
Zama de moare cu carnati afumati
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele si le spalati. Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa. Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: ladydi in ZacuscaCoacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o...Citeste continuarea
Zacusca de ghebe
Postat de: Ksenya in ZacuscaPregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape....Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: ladydi in ZacuscaSpalam dovleceii si ii dam pe razatoare, adaugam putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt.Curatam morcovii...Citeste continuarea
Zacusca de fasole cu naut si ardei...
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCeapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: elucubratiiculinare in ConserveAlegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: Ksenya in ZacuscaAm pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii...Citeste continuarea
Zacusca fara ceapa
Postat de: Constelatialeu in ZacuscaMai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci
Postat de: Bunica in ZacuscaCeapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender. Ardeiul si gogosarul se spala si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender. Ciupercile curatate,spalate...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole
Postat de: rocsi_1612 in ZacuscaArdeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare...Citeste continuarea
Zarzavat pentru iarna cu rosii si...
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveSe spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare. Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati...Citeste continuarea
Zacusca rapida
Postat de: ella87 in Mancaruri de postSe coc vinetele, ardeii, se pun intr-un castron 10 min. Cu capac, pentru a se curata de coaja mai ușor. Se toaca mărunt alături de ceapa, punem ulei in cratiță lăsăm ceapa să se...Citeste continuarea
Zebra pandispan cu sos de ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri....Citeste continuarea
Zucchini rotunzi umpluti cu carne...
Postat de: merisor67 in VitaCurățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă. Când sunt ușor...Citeste continuarea
Zucchini tondi ripieni di tonno...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se...Citeste continuarea
Za'atar
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se pastreaza in recipient cu capac Citeste continuarea
Zhavoronki sau "mucenici" rusesti
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. ...Citeste continuarea
Zama speciala de cartofi
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul si ardeii. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele. Sotati usor prazul, morcovul, apio,...Citeste continuarea
Zacusca cu ghebe
Postat de: Dya in ZacuscaCuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaDovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita,...Citeste continuarea
ZACUSCA CU BURETI
Postat de: amalia01 in ZacuscaVinetele se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Ceapa se curata, se spala si se taie in sferturi. Gogosarii se curata de cotoare, se spala si se taie in sferturi. Buretii se curata...Citeste continuarea
Zacusca de macrou
Postat de: merisor67 in ZacuscaLasam macroul la dezghetat, in apa rece sau in lapte, apoi ii indepartam capul, coada si aripioarele si il evisceram. Il spalam bine, il taiem in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu...Citeste continuarea
Zacusca de fasole cu ardei copt
Postat de: aliliana in ZacuscaFasolea se alege , se spala si se pune la fiert cu sare. Am pus-o la oala sub presiune, in 3/4 de ora cel mult a fost gata. In lipsa acestei oale, se fierbe de doua ori, prima apa se arunca....Citeste continuarea
Zacusca de fasole uscata
Postat de: Ina in ZacuscaFasolea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, dupa care scurgem apa si maruntim usor boabele fierte. Punem la fiert si jumatate din cantitatea de morcov, iar cealalta jumatate o dam pe...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: mihasara in ZacuscaSe coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore. Se curata si celelate legume. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul). Se pune ceapa la calit...Citeste continuarea
ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS
Postat de: panacris in ZacuscaVinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole verde
Postat de: violeta30 in ZacuscaSpalam legumele. Ardeii si vinetele le coacem inainte. Ceapa o calim in ulei si apa (eu nu pun foarte mult ulei ca nu imi place sa "inoate" legumele in el), apoi punem ardeiul tocat...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: Moni_alex in ZacuscaSe coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs. Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu...Citeste continuarea
Zacusca de fasole alba boabe
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaFasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot. Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc...Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorba
Postat de: roxana_simona in ConserveArdeii kapia se curata bine de seminte,se spala si se dau prin masina de tocat impreuna cu rosiile spalate. Morcovii,telina si patrunjelul se curata de coaja,se spala bine,se taie bucati mai...Citeste continuarea
Zacusca de vinete cu ciuperci
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaVinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: roxana_simona in ZacuscaVinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama. Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: reisnaor_2006 in ZacuscaVinetele le-am copt si le-am lasat de seara pe dimineata la scurs dupa ce le-am curatat. A doua zi le-am dat prin masina de...Citeste continuarea
Zacusca cu dovlecel
Postat de: privatelaura in ZacuscaSpalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor....Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: gicuta69 in ZacuscaVinetele, gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs. Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisori. Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa....Citeste continuarea
Zacusca, reteta clasica la slow...
Postat de: merisor67 in Slow CookerVinetele si ardeii se coc, se curata si se scurg foarte bine de lichid. In retetele mai noi se pastreaza si lichidul, punandu-se mai putin ulei, dar la reteta clasica, totul se fierbe in ulei,...Citeste continuarea
Zacusca asortata de legume
Postat de: merisor67 in ZacuscaCoacem vinetele si ardeii, le curatam sub jet de apa rece si le lasam la scurs, dar nu aruncam zeama, mai ales pe cea de la ardei. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim cateva minute in...Citeste continuarea
Zacusca de fasole verde, cu...
Postat de: merisor67 in ZacuscaSe coc ardeii, se presara sare peste ei si se lasa intr-un vas acoperit, 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Sarea ajuta sa se curete foarte usor, mai ales zonele care nu s-au...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: Criss in ZacuscaDovleceii se curata de coaja si se indeparteaza miezul cu samburi, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa deoparte 10 minute, apoi se storc. Ceapa se toaca marunt si se caleste in...Citeste continuarea
Zmeurata
Postat de: rocsi_1612 in BauturiSpalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole
Postat de: Mokuska in ZacuscaFierbem fasolea si o lasam sa se raceasca. Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole. Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam...Citeste continuarea