Rulouri de dovlecei
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovleceii ii spalam dupa care ii curatam de coaja, Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste adaugam dovleceii,ii lasam sa fiarba cca 10 min cat sa se inmoaie, Ii scurgem de...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu sofran
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat. 2. Faina, amidonul si praful de copt se...Citeste continuarea
Rulada cu pateu
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriBlat -topim untul la foc mic dupa care adaugam toata faina si amestecam bine, Adaugam treptat laptele rece,amestecand continuu,punem din nou pe foc si adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: mena29 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Prima data am zdrobit biscuitii.Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca dupa care am adaugat biscuitii zdrobiti si i-am lasat sa se rumeneasca usor.Astfel...Citeste continuarea
Rulada cu crema de cacao si nuca de...
Postat de: comanligia in DulciuriBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga compozitia de galbenus si faina la urma.Se amesteca toate...Citeste continuarea
Rulada de pui cu brocoli si muguri...
Postat de: papabundetot in PuiPieptul de pui l-am batut usor cu ciocanul de snitele pentru a-l face mai subtire ca sa poate fi rulat cu usurinta,apoi l-am condimentat putin cu fulgi de ardei iute,scortisoara si curry....Citeste continuarea
Rulada aperitiv
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriMai intai am tait zucchini rondele subtiri Se intinde foietajul, se pun pe rand: ricotta, prosciutto, zucchini, sotillete, ceapa verde, un pic de boia. Se face o rulada si se pune pe o hartie...Citeste continuarea
Royal Icing
Postat de: doralinda72 in TorturiCerneti zaharul direct in bolul de la mixer, adaugati celelalte ingrediente si mixati la viteza rapida pana va deveni o crema mai tare si omogena, o crema care sa stea daca o puneti. Acoperiti...Citeste continuarea
Rulada cu branza dulce si capsuni
Postat de: papabundetot in PrajituriMod de preparare blat: Se bat albusurile spuma tare,adaugam apoi zaharul (eu intotdeauna pun zaharul dupa ce albusurile sunt deja batute bine),se adauga galbenusurile,cacao,esenta si faina.Se...Citeste continuarea
Rulada de pui cu mango si nuci
Postat de: papabundetot in PuiPieptul de pui eu l-am taiat ca si pentru snitele (adica fiecare piept l-am taiat la randul lui ca sa fie mai subtire),apoi l-am batut cu ciocanul de carne,l-am condimentat cu curry,chilly si sos...Citeste continuarea
Rata crocanta,parfumata
Postat de: papabundetot in RataAm pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider. Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit...Citeste continuarea
Rulada cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriBlat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam pe rand galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare,faina amestecata cu praful de copt,esenta si amestecam usor cu o lingura, Turnam...Citeste continuarea
Rulada de pui la cuptor
Postat de: privatelaura in PuiPieptul de pui se spala si se transeaza astfel incat sa obtinem o singura fasie mare. Presaram un pic de ulei masline, sare, oregano si sos soia. Adaugam cateva felii de prosciutto peste piept, sa...Citeste continuarea
Rulada tricolora
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriPregatim 3 boluri in care vom face aluaturile , Aluatul- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam smantana,faina amestecata cu praful de copt,adaugam...Citeste continuarea
Reteta de pilaf de orez cu piept de...
Postat de: babi5 in PuiReteta de pilaf de orez cu piept de pui si legume, delicios, ca la mama acasa! Se curata zarzavatul, ceapa, ceapa verde si ardeiul. Se spala bine si se toaca totul marunt. Pieptul de pui se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Dya in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Pentru sos: Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Dya in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata si cirese
Postat de: Alina26 in PrajituriPregatim crema: 1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel....Citeste continuarea
Risotto cu leurda si ciuperci
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postCeapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei. Am adaugat leurda si ciupercutele taiate pe jumatate si am lasat putin sa se caleasca toate. La final am adaugat orezul pe care l-am...Citeste continuarea
Reteta de Pasat, desertul simplu si...
Postat de: ralu_ca in Mancaruri de postCum se prepara Reteta de Pasat, desertul simplu si gustos din copilarie: Pentru inceput spalam pasatul foarte bine, apoi in cratita adaugam apa ( atat cat sa-l acopere ) si se lasa la fiert,...Citeste continuarea
Rulouri din cotlet de porc umplute...
Postat de: Alina26 in Porc1.Curatam legumele si le tocam marunt.Calim ceapa impreuna cu usturoiul.Adaugam morcovii si ardeii,iar apoi ciupercile.Se pune sare,piper si se acopera cu un capac pana se fac...Citeste continuarea
Ravioli cu branza tofu
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Paste1. Pe o planseta (de lemn) se pune faina si se formeaza un cerc in interior. 2. Se sparg ouale in mijloc si se bat incet cu o furculita. 3. Se adauga sarea, uleiul de masline, apa si se...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc umpluta cu...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcPunem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....Citeste continuarea
Rulada din piept de pui
Postat de: timea in PuiCuratam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt iar telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt. Amestecam toate cele de mai sus intr-un bol, adaugand putina sare...Citeste continuarea
Rulada cu spanac
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluat- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile si mixam bine,adaugam spanacul(fiert inainte daca e proaspat)faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu o lingura,turnam...Citeste continuarea
Ravioli cu ciuperci in sos de unt...
Postat de: RuxyRux in PasteFierbem ravioli in apa clocotita in care am adaugat 1 lingura de ulei si putina sare. Eu i-am tinut 9 minute, am dat vasul deoparte si am mai lasat 1 minut in apa apoi i-am scurs rapid si i-am...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ficatei
Postat de: Kristine in PuiPieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de...Citeste continuarea
Reteta veche de prajitura simpla cu...
Postat de: ionela2682 in PrajituriCum se prepara Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa Compozitia de branza Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: gabrielacuisine in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare. Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de...Citeste continuarea
Rondele de ananas cu crema fina de...
Postat de: alinutza1983 in DulciuriPune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, apoi aseaza felii de ananas din compot si presara peste ele zahar tos. Lasa totul la foc mic. Intre timp, pregateste crema de branza, astfel:...Citeste continuarea
Reteta de tocanita de ficatei de...
Postat de: aalliinnaa07 in FicatCum se prepara reteta de tocanita de ficatei de pui cu ceapa si sos de rosii Ficateii se spala, ceapa se curata si se taie solzisori si o calim in ulei pana cand aceasta se inmoaie.Peste...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan
Postat de: nadea68 in CurcanSe taie pieptul de curcan felii subtiri si se bate.Pe feliile de carne se pune o bucata de sunca,branza topita,patrunjelul.Se ruleaza si se prind cu scobitori. Deasupra se pune un pic de curry....Citeste continuarea
Rulouri cu telemea si chimen
Postat de: ionela2682 in DulciuriDesfaceti cu grija foile de placinta,asezati pe o suprafata curata o foaie ,ungeti cu unt/ulei asezati deasupra alta foaie ,radeti branza telemea pe 3/4 din suprafata ,ungeti capatul neacoperit cu...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: mena29 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat...Citeste continuarea
Risotto Arborio cu legume
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii mai mari. Ciupercile le taiem felii mai mari. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Morcovul il curatam si il dam pe...Citeste continuarea
Rulada cu carne
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriAluatul: intr-un bol am pus faina, drojdia, sarea, faina de secara. Le-am amestecat. Am pus peste acestea laptele caldut si am framantat un aluat mai moale. La final am adaugat uleiul de masline...Citeste continuarea
Rulada de spanac cu crema de branza
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriOuale, spanacul fiert si smantana se bat cu un tel, adaugand sarea, piperul dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie amestecand bine, apoi faina. Se amesteca totul bine si se aseaza...Citeste continuarea
Rulada cu frisca si capsuni
Postat de: nadea68 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune...Citeste continuarea
Rizotto cu ciuperci
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de postSpalam ciupercile si le taiem bucati potrivite. In cratita punem ulei de malsine cu ceapa tocata marunt la inmuiat, adauagm usturoiul pisat si apoi ciupercile. Adaugam sare, piper alb si...Citeste continuarea
Rulouri de vinete cu spanac si ricotta
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeMod de preparare: Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de...Citeste continuarea
Rosii umplute cu salata de vinete
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriSe face salata de vinete: Se coc vinetele in cuptor sau pe plita(sunt gata cand sunt moi),se curata de coaja. Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu un cutit de lemn sau de plastic....Citeste continuarea
Rulada cu crema mascarpone si afine
Postat de: miha in PrajituriBlat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lapte si...
Postat de: sasha in PrajituriBlat: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi adaugam faina treptat, apa si esenta. Tapetam o tava cu hartie de copt si unt. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 160 de grade. Crema : Punem...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Geanina87 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi adaugam faina, putin cate putin, pana cand rezulta un aluat nelipicios. Il...Citeste continuarea
Rulouri cu mar si stafide
Postat de: adasev12 in DulciuriFoile se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime. Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: mon in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam faina si cacaoa cernute impreuna, omogenizam,...Citeste continuarea
Rulada cu gem de visine si crema de...
Postat de: aalliinnaa07 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai batem putin.La sfarsit adaugam galbenusurile amestecate cu cele 2 linguri de apa, amestecam cu o...Citeste continuarea
Rulouri din aluat de foietaj cu...
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa. Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: aliliana in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza, ouale, zaharul, sarea, faina, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie se amesteca pana se formeaza un aluat potrivit de tare. Din acest...Citeste continuarea





















