Japoneze

de RODIMUR in Piine, 21 Iul 2017 | 7499 vizualizari

 

Adeseori, când fac pâine de casă, fac și câteva japoneze, pentru că aluatul este același. Sunt bune și drăguțe la pachet, sau la mic dejun...
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 8 japoneze.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame făină albă
  • 20-25 grame drojdie
  • 1 ou
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japoneze:

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina.

Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se frământă, încorporând progresiv toată făina și uniformizând compoziția.

După ce s-a încorporat toată făina, se adaugă uleiul, puțin câte puțin, frământând mereu.

Când s-a încorporat și uleiul, iar aluatul este elastic și ferm, se lasă în vasul acoperit cu un șervet curat, la căldură, ca să crească.

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină și se porționează în 8 bucăți. Se ia fiecare bucată și se face o șuviță, cam de 25 cm lungime, cât se poate de uniformă, după care se înnoadă și capetele se ascund dedesubt. La această adresă de pe youtube aveți explicația video mai clară în ceea ce privește formarea japonezei: 

https://www.youtube.com/watch?v=X-eOzzTm_uE

 

Se așează japonezele în tava prevăzută cu hârtie de copt, se mai lasă 10-15 minute să crească, se ung cu un ou bătut spumă, după care se dau la cuptor, la un foc mediu, până ce se rumenesc frumos.

După ce s-au rumenit frumos, se scoate tava, se pun japonezele într-un vas mai mare, se acoperă cu două-trei șervete curate din bumbac, ca să mai stea la căldură, pentru a nu se întări, iar cănd s-au răcit, sunt bune de mâncat.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos, trebuie ca ingredientele să fie la temperatura camerei, iar drojdia să fie proaspătă.

2

Nu folosiți lapte fierbinte (care opărește aluatul) ci lapte cald.

3

Nu este nevoie să frământați aluatul acesta la fel de mult ca acela pentru cozonac.

4

Țineți aluatul la căldură, ca să crească frumos.

5

Pentru ca japonezele să fie moi, după ce le scoateți din cuptor, trebuie să le acoperiți cu șervete curate, până ce se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RODIMUR 1

24.07.2017, 09:35

Mulțumesc frumos, Xandrine!

miki_a 1

25.07.2017, 08:24

De revistă! Pufoase, moi, aromate...

RODIMUR 1

25.07.2017, 10:33

Mulțumesc frumos pentru aprecieri, Miki!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase cu branza topita