Jumări tradiţionale

de Zamfira in Porc, 31 Oct 2015 | 5694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slănină proaspătă fără şorici
  • 300 ml apă
  • sare după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumări tradiţionale:

Tăiem cubuleţe slănina. Într-o cratiţă punem bucăţile de slănina proaspătă şi apa. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Untura se va topi încet, încet, după care lăsăm jumările la foc mic până când capătă o culoare maronie. În final oprim focul, scoatem jumările într-o strecurătoare şi le presăm puţin să iasă din ele grăsimea. Presărăm sare peste ele, după gust.

Când s-au răcit îi servim alături de pâine de casă şi ceapă roşie.

Untura obţinută o strecurăm într-un borcan şi o lăsăm să se răcească.

Untura pe o felie de pâine de casă, cu puţină sare, boia dulce de ardei şi câteva rondele de ceapă roşie este o bunătate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumări tradiţionale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (29)

Zamfira 1

01.11.2015, 11:31

Daniela

mihaelar63 1

02.11.2015, 23:24

Eu aduc ceapa verde

Zamfira 1

02.11.2015, 23:34

Buuun, haida repejor sa nu se termine ))
Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

ieri la 17:01

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]