Inghetata pentru copii - cu banane,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copiiSe amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare. Se congeleaza pentru cateva ore sau...Citeste continuarea
Iaurt cu vanata la gratar in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeVanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale. Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi. Ceapa se taie cuburi. Intr-o...Citeste continuarea
Inghetata pentru copii cu fructe si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copiiPliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust. ...Citeste continuarea
Iepuras aperitiv
Postat de: amalia01 in Mancare copiiDin foaia de aluat realizezi un iepuras pe care il decorezi. Dai la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Cand este rumenit frumos, presari cascavalul ras si stingi focul. Il servesti imediat sau...Citeste continuarea
Iepure la cuptor
Postat de: ianculubita in IepureCarnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru,...Citeste continuarea
Inima de vitel insotita de piure de...
Postat de: ladydi in VitaSpalam bine inima, o portionam, o saram si piperam dupa gust. Conopida o desfacem buchetele si o dam la cuptor intr-o tava cu putina apa pana se inmoaie. Punem inima pe gratar pentru...Citeste continuarea
Impletitura de carne cu sos de toamna
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTaiem carnea fasii subtiri. Le asezonam cu sare si piper apoi impletim o fasie de carne de porc cu una de carne de vitel si le prindem la capete cu scobitori. Incingem tigaia grill, o ungem cu...Citeste continuarea
Iahnie de fasole, de post
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postFasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...Citeste continuarea
Iahnie de fasole pestrita
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFasolea se scoate de seara, din congelator, ca să se dezghețe, iar a doua zi se spală in două-trei ape și se pune la fiert, cu apă rece. Se spumuiește, când se adună spumă la...Citeste continuarea
Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu multă apă, cu o seară înainte. Se strecoară apa în care s-a umflat fasolea, se adaugă altă apă (rece) și se pune...Citeste continuarea
Iepure cu legume la cuptor
Postat de: DianaYonela_95 in Mancaruri cu carneSpalam legumele si le curatam. Taiem cubulete potrivite le punem intr-un bol si amestecam cu sarea, piperul si uleiul si adaugam si carnea o condimentam bine. Asezam legumele in tava si pe...Citeste continuarea
Iahnie de fasole - Reteta gustoasa...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postCum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune...Citeste continuarea
Involtini din vinete (Rulouri din...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius. Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe...Citeste continuarea
Inghetata de cafea
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriTopiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin. Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot. Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat...
Postat de: AlexTeacher in PorcCum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca 1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea...Citeste continuarea
Ice coffee
Postat de: eumimi in CafeaPentru cuburile de gheata, umplem recipientul pentru gheata cu cafea neindulcita. Punem in 2 pahare cei 200 ml de cafea racita si indulcita, adaugam laptele si zaharul vanilat si amestecam....Citeste continuarea
Icre de fasole rosie
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSe pune fasolea la înmuiat în apă călduță și se lasă 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se scurge apa și se pune la fiert în altă apă. Se lasă să dea 2-3 clocote,...Citeste continuarea
Ice coffee
Postat de: licurici_lra in CafeaPentru cuburile de gheata cu cafea, se pregateste o cafea tare din 500 ml apa cu 8 lingurite cu varf de cafea. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se strecoara zatul de cafea si se toarna in...Citeste continuarea
Inghetata cu banane si mascarpone
Postat de: Bunica in DulciuriPentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile. Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde....Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata alba si caise
Postat de: Bunica in Dulciuri200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu. Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți,...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: constantinescudorel85 in Mancaruri de postCuratam ceapa si morcovul. Intr-o oala, punem uleiul la incins. Adăugăm ceapa tocata si morcovul ras si lasam legumele sa se caleasca 5 min. Punem peste legume 500 ml apa si le...Citeste continuarea
Idee pentru un pranz de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de...Citeste continuarea
Ied la cuptor
Postat de: dantes in OaieSpalam bine carnea de ied, o transam, o impanam cu usturoiul taiat in doua. Condimentam cu sare, piper, cimbru, boia afumata dupa gust si masam putin, sa intre aromele in carne.Taiem subtire...Citeste continuarea
Icre de chia
Postat de: ladydi in Mancaruri de postAmestecam semintele de chia cu apa. Cat se hidrateaza chia, tocam ceapa. Adaugam peste chia, ceapa, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam, potrivim gustul de sare si dam la frigider pana...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postVom inmuia de seara fasolea, in apa calduta. Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea). In ultima apa, punem...Citeste continuarea
Iahnie de fasole picanta
Postat de: dantes in Mancaruri de postFasolea o punem la inmuiat, cel putin 12 ore si apoi o fierbem, schimband de doua ori apa si, cand se inmoaie, o scurgem bine. Cand este gata fasolea, punem la prajit in ulei, faina, pasta de...Citeste continuarea
Iahnie de naut
Postat de: dantes in Mancaruri de postNautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte, apoi se fierbe 2-3 ore, pana cand se inmoaie si se scurge bine de apa. Punem intr-o oala uleiul, faina si usturoiul pisat; cand incep sa se...Citeste continuarea
Inima cu ciuperci si fettuccine
Postat de: mihaelar63 in IepureInima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa...Citeste continuarea
Invartita cu dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea
Iahnie rapida de fasole manastireasca
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postFasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se...Citeste continuarea
Inimi si ficatei de pui a la...
Postat de: ladydi in FicatSpalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de...Citeste continuarea
Inimi de foietaj cu carne si susan
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu sunculita...
Postat de: AdrianUdrea in PorcFasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote. Se scurge...Citeste continuarea
Invartita cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea
Inimioare cu gem de caise
Postat de: oanapl in PrajituriDupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Ineluse cu ciocolata
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin...Citeste continuarea
Iahnie de fasole la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm pus de seara la inmuiat fasolea in apa rece. Dimineata, am dat-o intr-un clocot, am lasat-o sa fiarba 10 min, de cand a inceput sa clocoteasca apa. Ceapa am taiat-o marunt, la fel si ardeiul...Citeste continuarea
Iepure la cuptor cu salata de...
Postat de: mihaelar63 in IepureAm spalat si curatat foarte bine iepurasul. Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata. Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta...Citeste continuarea
Iepure la cuptor
Postat de: silvianart in IepureCu o seara inainte, punem iepurele portionat in bucati, in apa cu otet. A doua zi, in blender pasam ceapa, usturoi, ulei, 50 ml din bere. Amestecul il combinam cu berea ramasa, piper, sare,...Citeste continuarea
Islere
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o...Citeste continuarea
Islere cu crema de nuca
Postat de: panacris in DulciuriFăina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul...Citeste continuarea
Iepure cacciatore
Postat de: katty in IepureTransam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece...Citeste continuarea
Iepure umplut
Postat de: amalia01 in IepureIepurele il speli bine. Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o...Citeste continuarea
Impletituri dulci
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura. Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi...Citeste continuarea
Iahnie de fasole boabe
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postSe spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf...Citeste continuarea
Iepure fezandat la cuptor
Postat de: amalia01 in IepureCarnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece . Condimentele se dizolva bine in ulei. Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la...Citeste continuarea
Impletita cu dovleac
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneFasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carneFasolea trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Punem la fiert, cand da in clocot schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. Intre timp, incalzim cuptorul si odata cu el o oala/cratita de...Citeste continuarea
Inghetata cremoasa de nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara extrem de simplu. Frisca se mixeaza intr-un bol. Peste frisca se adauga mascarpone si vanilia si se mai mixeaza putin. Se adauga nutella, mai intai primul borcan,...Citeste continuarea