Invartita cu mere

de oanapl in Prajituri, 18 Feb 2017 | 8916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  •  30 g zahar
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 6 mere
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 20 g nuci
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere:

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.
Intre timp, razi merele pe razatoarea cu ochiuri mari, le storci si adaugi zaharul si scortisoara si amesteci. Pui cratita pe foc, adaugi nucile si lasi sa se caleasca merele. Lasi compozitia sa se raceasca complet.
Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.
Intinzi piureul de mere pe toata suprafata aluatului, apoi rulezi aluatul cat mai strans. Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti spre interior, dandu-i forma de melc. Pui melcul de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.
Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o tai si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minipateuri cu mere