Ardei iuti umpluti cu branza ,marinati
Postat de: medioto59 in ConserveSe spala ardeii apoi le taiem cotorul ca un capac si scoatem semintele si nervurile. Intr-un bol facem urmatorul amestec.............cu ajutorul unei furculite sfaraman branza de oaie pe care o...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: kukibella in VitaArdeii se curata,se taie capacele şi se spala; Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se toaca marunt(se pastreaza o roşie ptr.capace la ardei); Ceapa se toaca marunt; Verdeturile...Citeste continuarea
Aperitiv Cosulete cu ciuperci
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul. Se unge tava cu ulei (eu am folosit una de briose). Apoi se toaca nu prea marunt ciupercile si se pun la calit, se adauga peste ciuperci si Kaizerul si se calesc cateva...Citeste continuarea
Aperitiv cu limba de porc si sos de...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriLimbile de porc se spala si se fierb in apa pana devin moi,iar furculita intra cu usurinta in ele. Pana fierbe carnea ne ocupam de sos: se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Se adauga...Citeste continuarea
Amandina de post by Lavinia
Postat de: ana77 in PrajituriBLATUL: - intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem...Citeste continuarea
Aripioare de pui caramelizate
Postat de: camelia75 in Pui1.Incalziti cuptorul la 190 grade. 2.Spalati aripioarele,apoi le asezati in tava. 3.Amestecati toate ingredientele si compozitia obtinuta o turnati peste aripioare. 4.Dati la cuptor pentru ~...Citeste continuarea
Ardei umplut cu branza
Postat de: eya in Aperitive / GarnituriSe iau ardeii curatati de pielita si se taie in jumatate. Separat intr-un bol se pun ingredientele metionate si se amesteca pana devin ca o crema Se ia cate un ardei, se umple si se ruleaza,...Citeste continuarea
Aperitiv langosi cu branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut. Adaugam albusurile, apoi faina iar la final uleiul. Framantam aluatul cca 10 minute, apoi il lasam la dospit, acoperit, intr-un loc...Citeste continuarea
Aperitiv cu mozzarella
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituritaiati baghetele rondele si mozzarella de asemenea aranjati pe fiecare felie de bagheta o felie de mozzarella presarati oregano deasupra dati la microunde pt 1,5 minute...Citeste continuarea
Aprikosenparfait Torte (Tort...
Postat de: Ica_mama in TorturiMod de preparare blat: Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana...Citeste continuarea
Ardei gras rosu umplut cu crema de...
Postat de: krysty in Aperitive / GarnituriSe curata ardeii de seminte,se spala cu apa rece si se lasa la scurs cu partea curatata in jos. Intr-un castron se amesteca branza cu smantana ,se adauga putina sare . Se umplu ardeii cu...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: marcelika in PrajituriFondantul: -punem un castron gol in congelator. -Intr-un ceaun /cratita se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se pune pe foc avand grija ca atunci cand incepe sa fiarba zaharul...Citeste continuarea
Aripi de curcan la cuptor
Postat de: MIUTA in CurcanAm curatat aripile de curcan foarte bine.Le-am condimentat cu sare,piper si putina boia iute.Intr-un vas am calit ceapa tocata fin,am adaugat pasta de ardei,pasta de rosii,usturoiul...Citeste continuarea
Aripi de pui chinezesti
Postat de: donpablo in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie incinsa se pune uleiul si aripile la prajit. Separat intr-o farfurie se amesteca supa, amidonul, uleiul de susan, sosul hoisin, otetul si zaharul. Dupa ce s-au prajit aripile...Citeste continuarea
Ardei si rosii umplute
Postat de: doralinda72 in Mancaruri de postGolim rosiile si umplutura o trecem prin blender ptr a deveni o pulpa de rosii. Curatam si ardeii grasi, apoi restul de legume le tocam la blender. Incalzim uleiul intr-o craticioara adanca si...Citeste continuarea
Aperitiv pentru copii- Pisicuta
Postat de: krysty in SandvisuriSe taie felia de paine pe jumatate .Apoi se taie marginea feliei sa ramana doar miezul de paine. Pe un tocator asezam feliile de branza topita . Cu un betisor de lemn sau o scobitoare se...Citeste continuarea
Aripi picante cu garnitura de...
Postat de: simona72 in PuiFacem o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus. Aripioarele de pui, le spalam bine, le curatam de eventualele pene sau puf ramas. Le amestecam cu marinata si le dam la frigider pt...Citeste continuarea
Aripioare KFC
Postat de: gab_s19 in PuiAripioarele se spala bine, se injumatatesc de la incheietura si se pun intr-un bol incapator. Peste aripi se pun toate condimentele, sarea si usturoiul zdrobit si se amesteca pana cand sunt...Citeste continuarea
Ardei in otet, la borcan
Postat de: eduard_09 in ConserveArdei ii coacem pe gratar sau pe plita, Cand sau copt pe toate partile le adaugam intr-o cratita adaugam sare peste ele si acoperim cu capac,lasam sa se raceasca bine Dupa ce s-au racit ii...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: simona72 in PorcArdeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut. Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau...Citeste continuarea
Aripioare picante
Postat de: izulika in PuiAripioarele se spala cu apa rece,apoi se scurg bine de apa si se pun intr-o tava termorezistenta,peste ele se adauga uleiul,cimbru,boiaua,delicatul si sarea.Se unge bine fiecare aripioara cu acest...Citeste continuarea
Ardei iuți conservați în oțet...
Postat de: panacris in ConserveArdeii iuți se spală, se toacă mărunt! Atenție în acest interval nu duceți mâna la nas sau ochi :D, eventual folosiți mănuși chirurgicale pentru acestă operațiune. Umpleți...Citeste continuarea
Aperitiv din muschiulet de porc
Postat de: MyFancyCake in PorcUngem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper,usturoi verde taiat marut sau pisat si patrunjel taiat marunt. Lasam la frigider pentru 24 de ore. A doua zi...Citeste continuarea
Aperitiv rustic cu spanac, mazare...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBlatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime....Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: Constelatialeu in ConserveSpalam ardeii si ii taiem felioare.La fel procedam si cu cotoarele de telina,hreanul si telina le radem si amestecam totul intr-un castron,presaram zaharul si turnam otetul peste,lasam pana a doua...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: Alina26 in ConserveAm spalat ardeii si i-am asezat in borcane,impreuna cu frunzele de dafin cate doua in fiecare borcan,si mararul rupt si impartit. Eu pun o parte otet si 3 parti apa.Deci: am pus cate 1/4 de...Citeste continuarea
Aranci di riso cu piept de pui
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm spalat bine orezul si l-am pus intr-o oala la fiert cu putina sare .Trebuie sa fiarba pina absoarbe toata apa .Dam la o parte apoi mestecam din cind in cind sa se...Citeste continuarea
Ardei capia copti pentru iarna
Postat de: Constelatialeu in ConserveDe preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coacem. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate partile, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in Mancaruri cu carneTaiem codita fiecarui ardei de jur imprejur si scoatem semintele impreuna cu maduva alba din interior. Codita o taiem impreuna cu partea cu seminte (cotorul). Continuam pana cand terminam de...Citeste continuarea
Ayran
Postat de: Giana in BauturiSe pun intr-un bol iaurtul, apa si sarea si se mixeaza pana face spuma. La servire se pot adauga cuburi de gheata si menta proaspata. Citeste continuarea
Şuberec (Çiğ Börek)
Postat de: Giana in VitaSe framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le...Citeste continuarea
Aluat clasic de pizza reteta pentru...
Postat de: MotanLaOale in PizzaCum se prepara Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta. Se...Citeste continuarea
Ardei iute caramelizat
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm inceput prin a taia cubulete fiecare ardei in parte, iarcand au fost toti gata pregatiti doar le-am dat drumul intr-o cratita in care am incins ulei de porumb. I-am lasat sa se prajeasca bine...Citeste continuarea
Aluat pentru blat de pizza
Postat de: Ina in PizzaIngredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine". In cca 80 minute vom avea un...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu piept de curcan si...
Postat de: babi5 in CurcanPrima data am curatat si spalat carnea, apoi am tocat-o. Am curatat apoi ceapa, am tocat-o si am calit-o in ulei, am adaugat sarea, boiaua si piperul, apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs....Citeste continuarea
Ardei umpluti in suc de rosii
Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carneLegumele se taie marunt si se pun la calit. Se adauga pasta de mici,patrunjelul, sare si piper si se amestecam bine. Se adauga orezul si bulionul si se lasa sa se raceasca putin aceasta...Citeste continuarea
Aperitive cu jambon
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriTaiem pe orizontal chiflele dar nu de tot, cam 3 sferturi, taiem in 4 feliile de sunca presata (asta in cazul in care sunca e sub forma patrata), incercam sa taiem si foile de salata cam la...Citeste continuarea
Ardei iuţi în oţet
Postat de: diaconta in MuraturiCantitatile sunt pentru 2 borcane de 720 ml,în functie de cantitatea de ardei,mariti proportional si cantitatea de lichid,respectiv sare. De regula,noi punem o parte de apa si doua parti...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cartofi
Postat de: babi5 in Mancaruri de postSe spala ardeii si se curata, apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam prin razatoare. Curatam, spalam si dam si ceapa prin razatoare. Punem intr-un castron totul, potrivim de sare si...Citeste continuarea
Amestec picant cu Ceva Fin
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam prazul si il taiem bucati. Foile de varza chinezeasca se spala si se taie marunt. Adaugam aceste legume maruntite la robot, adaugam crema de branza Ceva Fin si branza...Citeste continuarea
Aripioare de pui picante cu dovlecel
Postat de: Bunica in PuiDovlecelul se curata,se spala,se taie rondele si se prajesc in tigaia dry-cooker Aripioarele se spala,se sterg cu servetele absorbante,se adauga Baza Mirodenia,si se freaca cu ardei iute....Citeste continuarea
Aperitiv cu vinete si crema de branza
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriIncalzim in tigaie putin ulei de masline, impreuna cu cateii de usturoi; scoatem usturoiul si prajim rapid pe ambele parti vanata, taiata in prealabil in felii de cca 1 cm grosime, pe care le-am...Citeste continuarea
Ardei iuti murati
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiSe aseaza ardeii in borcane impreuna cu hreanul Intr-o oala se pune apa impreuna cu ingredientele pana da un clocot Se toarna apa peste ardei si se infileteaza bine Se domolesc in...Citeste continuarea
Aripioare in bulion cu spanac in...
Postat de: danielaR in PuiAripioarele le condimentam, le lasam la rece 1 ora. Coacem pachetelele de spanac 10-15 minute la cuptor la 200 grade Punem intr-o tava aripioarele si deasupra si sucul de rosii si dam...Citeste continuarea
Aperitiv colorat
Postat de: danielaR in Aperitive / GarnituriFacem prima data blatul verde .Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu ulei si adaugam spanacul.Punem si smantana,faina si praful de copt. Batem albusurile spuma dupa...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu legume, orez si linte
Postat de: adnia in Mancaruri de postSe spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza. Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie...Citeste continuarea
Ardei gras umplut cu varza si morcov
Postat de: Lia1 in MuraturiIncepem prin a toca varza. Punem robotul la treaba. Eu nu tai cu razatoarea cu perforatii ca pentru morcovi (se rad prea mici), ci pentru feliat. Se colecteaza intr-un castron mare si se...Citeste continuarea
Aperitiv Delaco cu pui
Postat de: amalia01 in Mancare copiiFeliezi pastrama de pui. Cu ajutorul formelor mici de fursecuri tai feliute de cascaval si piept de pui. Asezi o felie de cascaval, apoi o ungi cu crema de branza; Urmeaza o felie de...Citeste continuarea
Alivenci cu Ceva fin de la Delaco
Postat de: simona72 in DulciuriOuale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de...Citeste continuarea
Ardei copti pentru iarna
Postat de: babi5 in ConserveAm spalat ardeii, apoi i-am pus intr-o tava si i-am pus la copt, intorcindu-i pe toate partile sa se coaca bine. Apoi i-am pus intr-un castron mai mare si i-am sarat putin lasindu-i citeva minute...Citeste continuarea