Hoinarind ieri pe Facebook la saitul Bucatarasului am gasit aceasta reteta ce mi s-a parut interesanta si tentanta totodata, a postat-o angyb,iar eu azi am trecut la treaba,dar cu mici modificari, neavind scumpaciunile de sofranuri si restul am folosit produse autohtone,cu rezultat 100% spectaculos.. Bun ,bun.Multmesc Angyb
Am spalat bine orezul si l-am pus intr-o oala la fiert cu putina sare .Trebuie sa fiarba pina absoarbe toata apa .Dam la o parte apoi mestecam din cind in cind sa se raceasca . Intre timp am batut bucatile de pipt si le-am prajit pe un gratar de teflon ..le-am taiat bucatele mici ,la fel am procedat si cu mozzarella.
Cind s-a racit orezul potrivim de sare si piper.
Am adaugat ceapa rasa si stoarsa bine( sa nu fie amara)3 galbenusuri ,untul topit,si am ras si telemeaua apoi am amestecat totul bine .. Intr-un castron am pus albusurile ,cele trei oua, putina sare si 2 linguri de lapte ,am batutu bine si am adaugat 2linguri de faina .
Apoi am luat din compozitia de orez cite o biluta( mai mare ca si o minge de ping-pong ) .
Facem o gaura in mijlo, punem o bucatica de pipt de pui si una de mozzarella Delaco, apoi o modelam, o dam prin faina, apoi prin ou si pe urma prin pesmet .
Repetam operatia pina terminam compozitia . Intr-o tigaie punem uleiuL,lasam sa se incinga bine apoi punem bilutele la prajit ..
Repetam pina la terminare ,le scoatem pe un prosop absorbant ,pentru surplusul de ulei ..
Un aperitiv de nota 10.
Pofta mare!
1
Uleiul trebuieste sa fie bine incins