Pulpele de pui dezosate de piele,le batem putin cu ciocanul de snitele,
Le condimentam cu sare si piper dupa gust
Adaugam maslinele fara samburi,felii de ardei si menta tocata marunt (daca dorim adaugam si bucati de cascaval)
Rulam cat mai strans si prindem cu o scobitoare ,
Asezam...
Frunzele se pun in apa ca sa le desaram (daca folosim varza murata).
Soia o punem 20 minute la hidratat.
Ceapa o calim in ulei, cand devine sticloasa adaugam morcovul dat prin razataore si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care adaugam pasta de ardei si bulionul. Lasam sa se...
Piciorusele de la ciuperci,morcovul si usturoiul le-am dat prin robot,
Intr-un vas adaugam carnea,amestecul de morcovi,oul,sucul de rosii,sare,piper dupa gust,
Intr-o tava am adaugat palariile ciupercilor si le-am umplut cu compozitia de carne.
Acoperim cu cascaval ras si stropim cu 2...
Carnea o spalam si o stergem cu un prosop de bucatarie.
O taiem felii subtiri de cca 1/2 cm.dupa care le batem cu ciocanul de batut carne.
Amestecam condimentele dupa care condimentam carnea care am stropit-o cu un pic de zeama de lamaie,acoperim carnea si dam la rece 30 min.
Batem...
Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele
Aluatul: amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam si restul de ingrediente si framantam cca 5 min pana obtinem un aluat...
Ficateii,pipotele le spalam si curatam daca este nevoie.le punem intr- o oala sa fiarba 1 clocot
Le scurgem de apa dupa ce au fiert putin,le tocam cuburi
Intr-o tigaie adaugam ceapa,usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ficateii si vinul,amestecam si lasam sa...
Amestecam toate condimentele intr-o punga, adaugam bucata de carne si cele 2 linguri de ulei. Am legat punga si am agitat-o. Lasam la marinat cca 3 ore
Intr-o tigaie adaugam putin ulei (cat sa o ungem). Cand s-a incalzit adaugam bucata de carne si o prajim bine pe toate partile,(cat sa se...
Pieptul de pui se taie felii, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele
Se condimenteaza carnea, dupa care pe fiecare felie se aseza cate o felie de branza topita (optional cate o felie de ardei gras). Se ruleaza bine si la capete dupa care se ruleaza cu felia de bacon
Repetam...
PERISOARE- se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, ouale, pesmetul, patrunjelul verde, sare si piper dupa gust. Din compozitie modelam perisoarele.
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si se fierb, apoi le scoatem...
Pieptul de pui il taiem fasii.
Amestecam condimentele si trecem bucatile de carne.
Asezam bucatile de carne in tava si turnam supa de pui, ceapa taiata, ardeii tocati, pasta de tomate, crenguta de cimbru, untul si dam la cuptor cca 20 minute. Scoatem tava si adaugam vinul dupa care mai...
Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam sa fiarba pana scade apa, amestecand din cand in cand. Cand a scazut apa adaugam orezul (fiert) si...
Carnea se spala si se sterge cu un prosop,
Foile de dafin,usturoiul,ghimbirul se piseaza cu pisatorul de usturoi,
Se amesteca toate ingredintele dupa care adaugam paharul de vin si se omogenizeaza,adaugam carnea,acoperim si dam la frigider cca 2 ore,
Asezam carnea in tava si dam la...
Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.
Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand...
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare,
Cand au fiert ii scurgem de apa,adaugam untul,condimente si il pisam,
Se adauga galbenusurile si 200 g telemea data prin razatoare,amestecam si adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,...
Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga
Carnea o amestecam cu patrunjelul, oul, morcovul dat prin razatoare, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.
Ceapa o calim putin in...
Cartofii, gulia, morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem cuburi
Carnea o spalam si o taiem bucati, o condimentam si o prajim in putin ulei pe ambele parti, scoatem carnea intr-o farfurie si in uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa, morcovul, gulia taiate cuburi si lasam sa se...
Pieptul de pui il taiem felii si il batem cu ciocanul pentru snitele,
Amestecam condimentele si condimentam carnea,acoperim vasuL cu folie alimetara si dam la rece cca 30 min
Batem oul bine adaugam smantana si faina,potrivim de sare si piper,
Ouale le fierbem in apa cu sare(sa fie...
Pulpele le spalam si le condimentam dupa care le prajim in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min
Scoatem pulpele pe o farfurie,
In vin adaugam ceapa,ardeiul curatate si tocate,
Dupa ce s-au inmuiat adaugam pasta de tomate,cimbru,busuioc,foaia de...
Carnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele,
Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora)
Amestecam pesmetul cu busuioc,oregano si cimbru intr-o farfurie,
Batem ouale cu mustarul bine,
Trecem...
Carnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele.
Faina o amestecam cu condimentele,
Tavalim bucatile de carne prin faina dupa care le prajim in putin ulei de masline,
O scoatem pe o farfurile si o acoperim.
Topim untul intr-o tigaie,apoi adaugam usturoul taiat felii si-l...
Amestecam toate condimentele
Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop
Desfacem pielea dar nu de tot si ungem pieptul cu condimentele,adaugam frunze de menta tocate,procedam la fel si cu pielea,
Asezam in tava,adaugam paharul de vin si crengute de menta,
Dam la cuptor la foc...
Carnea se taie cubulete si se prajeste in putin ulei.
Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se acopera si se fierbe la foc mic pana scade,
Se adauga sucul de rosii si condimente dupa gust si se amesteca
Se fierbe la foc mic pana scade si carnea incepe sa se rumeneasca,la final...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei, adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba adaugam ficateii curatati si taiati cubulete. Amestecam, potrivim de sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc mic acoperit pana scade toata zeama. Oprim focul si adaugam...
Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza.
Ouale se bat cu smantana si laptele,adaugam faina cat sa iasa un aluat mai gros ca la clatite,adaugam sare,piper si patrunjel tocat.
Trecem bucatile de snitel de pui prin aluat dupa care le prajim in...
Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza
se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim...
Pieptul de pui se trece prin masina de tocat.
Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul la frigider 10-15 minute.
Cu mainele umede formam perisoarele. Punem ulei intr-o tigaie adaugam...
Pulpele si aripile se spala bine si se sterg de apa,
Condimentele se amesteca toate intr-un bol,
Pulpele si aripile se ung cu ulei si se condimenteaza,
Se aseaza carnea in punga si se leaga,se aseaza punga in tava si se inteapa din loc in loc
Se da tava la cuptor cca 60 min,...
Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele(cand il batem punem o folie alimentara deasupra, astfel evitam sa se rupa pieptul cand i lbatem)
Se sareaza,se adauga o bucata de unt intarit si rulam astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru,
Se trece...
Punem apa cu sare si putina faina la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam faina si amestecam,lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand,dupa care oprim focul si adaugam cascavalul dat prin razatoare.
Slanina o taiem felii si o prajim putin pe ambele parti,o scoatem pe un prosop...
Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin.
Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa.
Intindem...
Pulpe de pui umplute
Pulpele de pui dezosate de piele,le batem putin cu ciocanul de snitele, Le condimentam cu sare si piper dupa gust Adaugam maslinele fara samburi,felii de ardei si menta tocata marunt (daca dorim adaugam si bucati de cascaval) Rulam cat mai strans si prindem cu o scobitoare , Asezam...
Sarmale cu soia
Frunzele se pun in apa ca sa le desaram (daca folosim varza murata). Soia o punem 20 minute la hidratat. Ceapa o calim in ulei, cand devine sticloasa adaugam morcovul dat prin razataore si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care adaugam pasta de ardei si bulionul. Lasam sa se...
Ciuperci umplute
Piciorusele de la ciuperci,morcovul si usturoiul le-am dat prin robot, Intr-un vas adaugam carnea,amestecul de morcovi,oul,sucul de rosii,sare,piper dupa gust, Intr-o tava am adaugat palariile ciupercilor si le-am umplut cu compozitia de carne. Acoperim cu cascaval ras si stropim cu 2...
Snitele de porc
Carnea o spalam si o stergem cu un prosop de bucatarie. O taiem felii subtiri de cca 1/2 cm.dupa care le batem cu ciocanul de batut carne. Amestecam condimentele dupa care condimentam carnea care am stropit-o cu un pic de zeama de lamaie,acoperim carnea si dam la rece 30 min. Batem...
chiftelute de pui in aluat
Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele Aluatul: amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam si restul de ingrediente si framantam cca 5 min pana obtinem un aluat...
Tarta de ficatei si pipote
Ficateii,pipotele le spalam si curatam daca este nevoie.le punem intr- o oala sa fiarba 1 clocot Le scurgem de apa dupa ce au fiert putin,le tocam cuburi Intr-o tigaie adaugam ceapa,usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ficateii si vinul,amestecam si lasam sa...
Friptura de porc
Amestecam toate condimentele intr-o punga, adaugam bucata de carne si cele 2 linguri de ulei. Am legat punga si am agitat-o. Lasam la marinat cca 3 ore Intr-o tigaie adaugam putin ulei (cat sa o ungem). Cand s-a incalzit adaugam bucata de carne si o prajim bine pe toate partile,(cat sa se...
Rulouri de pui in bacon
Pieptul de pui se taie felii, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele Se condimenteaza carnea, dupa care pe fiecare felie se aseza cate o felie de branza topita (optional cate o felie de ardei gras). Se ruleaza bine si la capete dupa care se ruleaza cu felia de bacon Repetam...
Perisoare cu legume
PERISOARE- se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, ouale, pesmetul, patrunjelul verde, sare si piper dupa gust. Din compozitie modelam perisoarele. Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si se fierb, apoi le scoatem...
Piept de pui cu ardei la cuptor
Pieptul de pui il taiem fasii. Amestecam condimentele si trecem bucatile de carne. Asezam bucatile de carne in tava si turnam supa de pui, ceapa taiata, ardeii tocati, pasta de tomate, crenguta de cimbru, untul si dam la cuptor cca 20 minute. Scoatem tava si adaugam vinul dupa care mai...
Orez cu suc de rosii si cascaval
Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam sa fiarba pana scade apa, amestecand din cand in cand. Cand a scazut apa adaugam orezul (fiert) si...
Copanele de pui marinate
Carnea se spala si se sterge cu un prosop, Foile de dafin,usturoiul,ghimbirul se piseaza cu pisatorul de usturoi, Se amesteca toate ingredintele dupa care adaugam paharul de vin si se omogenizeaza,adaugam carnea,acoperim si dam la frigider cca 2 ore, Asezam carnea in tava si dam la...
File de vita in foitaj
Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust. Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand...
Sufleu de cartofi si carnati
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,adaugam untul,condimente si il pisam, Se adauga galbenusurile si 200 g telemea data prin razatoare,amestecam si adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,...
Dovlecei umpluti
Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga Carnea o amestecam cu patrunjelul, oul, morcovul dat prin razatoare, busuioc uscat, sare si piper dupa gust. Ceapa o calim putin in...
Tocana de cartofi noi
Cartofii, gulia, morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem cuburi Carnea o spalam si o taiem bucati, o condimentam si o prajim in putin ulei pe ambele parti, scoatem carnea intr-o farfurie si in uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa, morcovul, gulia taiate cuburi si lasam sa se...
Rulouri de pui cu ou
Pieptul de pui il taiem felii si il batem cu ciocanul pentru snitele, Amestecam condimentele si condimentam carnea,acoperim vasuL cu folie alimetara si dam la rece cca 30 min Batem oul bine adaugam smantana si faina,potrivim de sare si piper, Ouale le fierbem in apa cu sare(sa fie...
Ostropel de pui
Pulpele le spalam si le condimentam dupa care le prajim in putin ulei pana se schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba cca 5 min Scoatem pulpele pe o farfurie, In vin adaugam ceapa,ardeiul curatate si tocate, Dupa ce s-au inmuiat adaugam pasta de tomate,cimbru,busuioc,foaia de...
Escalop de vitel
Carnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele, Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora) Amestecam pesmetul cu busuioc,oregano si cimbru intr-o farfurie, Batem ouale cu mustarul bine, Trecem...
Escalop cu sos de rosii
Carnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele. Faina o amestecam cu condimentele, Tavalim bucatile de carne prin faina dupa care le prajim in putin ulei de masline, O scoatem pe o farfurile si o acoperim. Topim untul intr-o tigaie,apoi adaugam usturoul taiat felii si-l...
Piept de pui cu menta
Amestecam toate condimentele Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop Desfacem pielea dar nu de tot si ungem pieptul cu condimentele,adaugam frunze de menta tocate,procedam la fel si cu pielea, Asezam in tava,adaugam paharul de vin si crengute de menta, Dam la cuptor la foc...
Tochitura
Carnea se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se acopera si se fierbe la foc mic pana scade, Se adauga sucul de rosii si condimente dupa gust si se amesteca Se fierbe la foc mic pana scade si carnea incepe sa se rumeneasca,la final...
Rulada de pui cu ficatei
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei, adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba adaugam ficateii curatati si taiati cubulete. Amestecam, potrivim de sare si piper dupa gust, lasam sa fiarba la foc mic acoperit pana scade toata zeama. Oprim focul si adaugam...
Snitel de pui in aluat
Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza. Ouale se bat cu smantana si laptele,adaugam faina cat sa iasa un aluat mai gros ca la clatite,adaugam sare,piper si patrunjel tocat. Trecem bucatile de snitel de pui prin aluat dupa care le prajim in...
Clatite brasovene
Clatitele -se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti UMPLUTURA - intr-o tigaie incalzim...
Perisoare in sos
Pieptul de pui se trece prin masina de tocat. Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul la frigider 10-15 minute. Cu mainele umede formam perisoarele. Punem ulei intr-o tigaie adaugam...
Pulpe de pui la punga
Pulpele si aripile se spala bine si se sterg de apa, Condimentele se amesteca toate intr-un bol, Pulpele si aripile se ung cu ulei si se condimenteaza, Se aseaza carnea in punga si se leaga,se aseaza punga in tava si se inteapa din loc in loc Se da tava la cuptor cca 60 min,...
Kievskaia
Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele(cand il batem punem o folie alimentara deasupra, astfel evitam sa se rupa pieptul cand i lbatem) Se sareaza,se adauga o bucata de unt intarit si rulam astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru, Se trece...
Mamaliga in straturi
Punem apa cu sare si putina faina la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam faina si amestecam,lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand,dupa care oprim focul si adaugam cascavalul dat prin razatoare. Slanina o taiem felii si o prajim putin pe ambele parti,o scoatem pe un prosop...
Strudel cu varza acra si carnat
Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin. Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa. Intindem...