Gem de portocale

de katty in Dulceata / Gem, 19 Ian 2020 | 2854 vizualizari

 

Pentru ca aveam pe stoc niste portocale  descojite si nu aveam chef sa le mananc m-am gandit sa le conserv cumva. si cum alfel decat intr-un gem delicios pe care sa il folosesc mai tarziu la alte preparate.
Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • 700 ml zeama de portocala proaspat stoarsa
  • 700 gr zahar gelifiant
  • 1 baton scortisoara
  • coaja de la o portocala bio
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de portocale:

Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic.

Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un  gem frumos, curat.

Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura. (picatura scursa de pe lingura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie).

Fierbem  pana cand consideram ca este suficient de legata, tinand cont de faptul  ca se mai intareste dupa ce se raceste.

Dupa ce oprim focul il  punem in borcanele sterile pe care le invelim in prosoape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]