publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui in aluat
Faina o punem intr-un bol facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, sare, zahar si galbenusurile amestecate. Incepem sa framantam si daca este nevoie adaugam lapte caldut, acoperim si lasam sa dospeasca 30 minute. Intindem aluatul si intindem margarina amestecata cu faina, impaturim, adaugand...
Gomboti de orez cu pasare
Punem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se raceasca intr-un loc cald. Cand s-a racit putin adaugam galbenusul de ou si se lasa sa se raceasca, se...
Pipote si inimi cu ceapa
Spalam pipotele si inimile si le fierbem putin, spumam daca este nevoie. Ceapa o curatam si o tocam nu prea marunt si o punem la calit in putin ulei, adaugam pipote si inimile, 1 cana de apa (sau apa in care au fiert) adaugam pipotele si lasam sa fiarba pana face un sos, iar la final adaugam...
Pulpe de pui cu cafea si mar
Pulpele le spalam si le crestam Amestecam cafeaua (preparata) cu sarea si piperul, adaugam pulpele, acoperim si dam la frigider 2 ore In fiecare crestura adaugam cate o feliuta de mar, Asezam in tava adaugam putina apa si ulei si dam la cuptor cca 25 min,cand este gata o stropim cu putin...
Pachetele cu pui
Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, adaugam oul batut si framantam daca este nevoie mai adaugam lapte. Lasam deoparte pana pregatim umplutura. Pieptul de pui il taiem cuburi si il condimentam si il prajim putin. Ceapa o taiem solzisori si o calim in putin unt. Cu morcovul procedam...
Varza a la Cluj
Calim ceapa si morcovul in uleiul incalzit, adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna, adaugam 200 g suc de rosii si lasam sa farba cca 5-10 minute, la final adaugam mararul si condimente dupa gust Varza o scoatem din apa si o stoarcem bine de apa, o taiem si asezam 1 strat de...
Placinta cu piept de pui
Faina o cernem, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sare, zahar si putina apa, amestecam dupa care framantam un aluat nelipicios. Acoperi mai lasam cca 30 min la dospit. Carnea o taiem bucati si o fierbem. Amestecam ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul...
Tocanita de pipote si inimi
Calim ceapa in putin ulei, adaugam ardeiul si morcovii taiati, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam pipotele si mai lasam putin sa se caleasca impreuna. Am adaugat sucul de rosii, sare, foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic, daca mai este nevoie completam cu apa....
Ciocanele de pui umplute
Ceapa se caleste putin, se adauga carnea taiata bucati, un pic de apa si se lasa cca 10 min pe foc. Se adauga oul batut si smantana, se condimenteaza, se adauga ardeiul taiat fasii Cu o lingurita umplem copanelele si in fiecare punem cate o bucata de cascaval. Le asezam in tava si le...
Musaca (2)
Se curata cartofii si se pun la fiert. Cand au fiert facem un piure, adaugand untul, laptele si oul. Potrivim de sare si dam deoparte. Calim ceapa, adaugam morcovii dati prin razatoare, lasam sa se caleasca putin, adaugam pasta de ardei si carnea, lasam putin dupa care adaugam putina apa si...
Pui umplut
Cu grija incepem sa desfacem puiul,putem sa ne ajutam de un cutit luand pielea de pe carne,ramanad copanelele si aripile. Toata carnea o fierbem cca 10 min in apa cu sare si foi de dafin. Orezul se spala si se fierbe. Calim ceaPa,adaugam morcovul,ardeiul tocat,orezul,carnea tocata...
Piept de pui in sos de rosii
Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se taie rondele si se caleste in putin ulei incalzit. Se adauga busuioc si se amesteca. Carnea se taie bucati si se adauga peste legume, se lasa sa se caleasca putin cu legumele si se adauga rosiile si apa cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba cca...
Tocana de pui
Carnea se condimenteaza si se prajeste pe ambele parti. Ceapa se caleste putin,se adauga gogosarii,se lasa sa se caleasca putin impreuna,se adauga pasta de tomate,carnea,sucul de rosii,se lasa sa fiarba pana scade sosul. La final se adauga usturoiul pisat si patrunjel.
Gulas
Se taie carnea felii, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pe ambele parti. Se adauga ceapa taiata, lasam se se prajeasca putin impreuna, dupa care adaugam restul ingredintelelor si apa cat sa acopere cartofii. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand este gata se amesteca...
Tocanita de pui exotica
Carnea de pui condimentata o proportionam si o calim putin,o scoatem si o lasam deoparte.In uleiul care am calit carnea adaugam ceapa si o calim bine,adaugam pasta de ardei,boaiaua,ghimbirul,usturoiul tocat marunt,amestecam si lasam sa fiarba cca 1 min,adaugam carnea,apa pana la nivelul...
Pulpe marinate la cuptor
Se amesteca mierea cu uleiul, mustarul si zeama de lamaie. Adaugam rozmarinul, susanul, sare si piper dupa gust. Adaugam pulpele in sos si acoperim vasul si il dam la frigider pentru 1 ora. Punem pulpele cu tot cu sos intr-o tava termorezistenta si dam la cuptor, pana se rumesc pulpele.
Rulouri din carne de porc
Carnea de porc se spala, se sterge cu un prosop, se taie felii si se bat(ca la snitele) Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc dupa gust Branza se amesteca cu oul,sare Se ia o felie de carne se unge cu branza si in mijloc se adauga ardeiul spalat ,curatat si tocat. Se ruleaza si cu...
Varza umpluta
Varza curatata si spalata, se scobeste pana ne raman cateva frunze Ceapa o calim in ulei, adaugam rosia data prin razatoare, ardeiul tocat, apoi adaugam sucul de rosii, kaizerul taiat, orezul si lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii. Lasam la racit, adaugam patrunjel, sare, piper, busuioc...
Ficatei pane cu garnitura de orez
Preparare Ficatei pane cu garnitura de orez Ficateii se spala bine,se curata si se pun in lapte amestecat cu sare si piper pentru 30 minute. Ouale se bat bine cu un pic de sare. Faina se amesteca cu pesmetul si un pic de piper Se trec ficateii prin ou, faina si se prajesc in uleiul...
Mancare de castraveti murati
Pentru a prepara aceasta mancare de castraveti murati vom proceda astfel: Ceapa se curata si se toaca marunt Eu am taiat carnea de pe costita Castravetii ii taiem felii si ii spalam cu apa rece Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa si se lasa sa se caleasca putin, adaugam carnea, o...
Pulpe de pui in crusta picanta
se spala pulpe si se curata de piele se pune apa intr-o oala,se adauga pulpele,sare si se lasa sa fiarba 2-3 clocote se scot si se lasa sa se raceasca se bat bine ouale,se adauga condimentele, se omogenizeaza fulgii de porumb se trec prin masina de tocat se trec pulpele prin...
Pulpe de pui in bere neagra si cartofi prajiti cu branza
Se curata pulpele,se spala,se cresteaza,se condimenteaza cu condimentele si se aseaza in tava. Bucatele de porc se spala si se cresteaza,se condimenteaza cu sare,condimente pentru pui,piper,se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se taie felii,se aseaza usturoi in locul in care am crestat...
Ardei umpluti la cuptor
Amestecam carnea cu condimentele,patrunjel,cimbru,marar,(spalate si tocate). Orezul il spalam si il lasam sa se scurga bine. Ceapa o curatam,tocam si o calim putin,adaugam si morcovul dat prin razatoare. Lasam putin sa se caleasca impreuna,adaugam pasta de tomate,amestecam si adaugam...
Mamaliguta cu piept de pui in sos tomat
se curata pieptul de pui de pielita, se spala si se taie felii,se condimenteaza se desface pasta de toamate cu 50 ml apa si se adauga in tava impreuna cu uleiul, se adauga apa,busuioc,sare si bucatile de piept de pui si se da la cuptor se face mamaliguta din malai,apa si sare se...
Mancarica de cartofi cu orez
Se curata ceapa,se toaca si se pune la calit. Dupa ce s-a inmuiat putin se adauga morcovul curatat si dat prin razatoare, ardeii, rosiile tocate. Se lasa sa se caleasca putin, se adauga pasta de tomate si 2 cani de apa. Se amesteca, se adauga carnea spalata si taiata bucati si se lasa sa fiarba....
Mancarica de mazare cu galuste
Se spala carnea si se pune la fiert in apa cu sare,dupa care o prajim pe ambele parti Curatam ceapa,o tocam si o calim putin,adaugam ardeiul tocat,il lasam putin sa se caleasca cu ceapa,adaugam pasta de tomate,rosiile tocate,apa si mazarea trecuta pe sub un jet de apa rece, Cand incepe sa...
Pulpe in crusta de cartofi
se curata cartofii,se spala si se pun la fiert 30 min in apa cu sare pulpele se spala se condimenteaza,usturoiul se curata si se pun intr-o tigaie la calit. Se lasa pulpele sa se rumeneasca pe ambele parti ceapa se curata si se toaca. se scot pulpele pe o farfurie,usturoiul se arunca si...
Snitele de pui in crusta de orez
se spala pieptul,se curata de pielita,se taie fasii se condimenteaza feliile de carne cu sare,piper,se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un prosop absorbant orezul se fierbe in apa cu sare,se scurge de apa,se amesteca cu sare,boia de ardei iute dupa gust...
Mamaliguta cu rosii
se face mamaliguta din apa,faina de malai si sare se curata ceapa si se toaca marunt se pune intr-o tigaie putin ulei, se adauga ceapa sa se caleasca putin, se adauga si restul ingredientelor. Se lasa sa se prajeasca putin impreuna (cca 5-7 min) se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu...
Chiftelute cu rosii
Se curata usturoiul se piseaza, morcovul se curata si se da prin razatoare, painea se inmoaie in apa si se scurge bine de apa. Se adauga si restul de ingrediente si se amesteca, se lasa 30 min sa se odihneasca Ne udam mana si formam chiftelele, apoi le prajim in ulei incins. Le scoatem...