A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa dietetica de legume, cu...

Postat de: RODIMUR in Supe

Cum se prepara reteta Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se pun întregi la fiert, cu 3...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu cascaval, salam...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...Citeste continuarea

Desert galuste de aur (Arany galuska)

Postat de: Criss in Prajituri

Eu din nou am facut aluatul la masina de paine. Dar daca nu aveti masina de paine, framantati cu robotul sau cu mana, exact ca si un aluat pentru cozonac/gogosi/placinte. Pana acum cu criza...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere in straturi

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Am  batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi...Citeste continuarea

Varza a la Cluj, reteta...

Postat de: cristeena20 in Porc

Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o...Citeste continuarea

Desert briose cu mere

Postat de: oanapl in Dulciuri

  Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se...Citeste continuarea

Desert prajitura Opera

Postat de: madi_marin in Prajituri

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...Citeste continuarea

Briose de spaghete cu branza

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...Citeste continuarea

Salata de andive

Postat de: elucubratiiculinare in Salate

Andivele se curata de foile galbene si se spala in cateva ape. Se pun pentru minim jumatate de ora in apa in care punem zeama de la o jumatate de lamaie. Intre timp se face...Citeste continuarea

Salata cu branza feta

Postat de: MotanLaOale in Salate

Legumele se spala, se curata si se taie marunt. Branza se taie cubulete. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se presara sare si piper. Se toarna ulei de masline si otet...Citeste continuarea

Salata de ton cu boabe de porumb

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati legumele . Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire. Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine. Boabele de porumb se scurg...Citeste continuarea

Bors de urzici cu leustean si usturoi

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea

Spaghetti cu spanac si ton

Postat de: katty in Spaghete

Lasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform  instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Desert mini checuri cu portocale si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, apoi sucul...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi, cu mazare

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în...Citeste continuarea

Desert Victoria sponge cake

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la...Citeste continuarea

Pizza originala

Postat de: VI in Pizza

Apa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece si se curata de coaja. Ouale se fierb si se curata de coaja. Ceapa se curata si se taie...Citeste continuarea

Pasta de fasole verde

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță...Citeste continuarea

Desert cosulete cu dulceata si nuca

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Aluat: Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana...Citeste continuarea

Desert cozonac

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve. Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom,...Citeste continuarea

Desert chec marmorat cu cacao

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se separa ouale in doua boluri de mixer. Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru...Citeste continuarea

Desert gofre cu chefir in...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga chefirul, apa minerala si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat. Trebuie sa iasa o...Citeste continuarea

Lipie la cuptor cu faina de naut,...

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii...Citeste continuarea

Sote de ciuperci, cu ceapa verde si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine. Cât timp ciupercile se scurg de apă, se...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Aluat: Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Pui

Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac, vanilie si...

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

  Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se...Citeste continuarea

Piure de telina, cu mere

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale....Citeste continuarea

Painici cu ciuperci si verdeturi...

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea

Chutney de ceapa rosie cu stafide

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Taie ceapa fideluta.  Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.  Adauga sarea, zaharul, stafidele,...Citeste continuarea

Paine cu masline, busuioc si fistic

Postat de: panacris in Piine

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu whisky / Irish...

Postat de: ctlina in Bauturi

Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine. Pastrati la rece. Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu...Citeste continuarea

Aripioare de pui in crusta crocanta

Postat de: ancutsa in Pui

  Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau...Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu branza cu...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cacao,...

Postat de: panacris in Prajituri

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina...Citeste continuarea

Tocanita cu carne de pui si porc

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele....Citeste continuarea

Midii Bloody Mary

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

Midiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita. Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista....Citeste continuarea

Paine de casa Corona

Postat de: TAB1TA in Piine

Am incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea

Desert fursecuri Alba ca zapada

Postat de: mihasara in Dulciuri

 Preincalzim cuptorul la 170 grade C. Mixam  ouale cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul  treptat, mixand continuu.Adaugam...Citeste continuarea

Dovleac copt

Postat de: MotanLaOale in Vegan / Raw vegan

Dovleacul se curata de seminte. Se taie in bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora si 30 de...Citeste continuarea

Bors cu fasole alba mini si leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cu o seară înainte de preparare se alege fasolea, se spală bine și se pune cu apă rece, la înmuiat. (Dacă nu ați pus fasolea din timp la înmuiat, alegeți-o, spălați-o...Citeste continuarea

Desert placinta turnata cu mere

Postat de: autodiag in Prajituri

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade...Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cheddar si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se curata  ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu ardei copti

Postat de: rocsi_1612 in Supe

Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.  Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]