Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori

de Gherca Daniela in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 18868 vizualizari

 

Foarte delicios!

Este tare fain si la aspect si la gust.

Merge foarte bine cu cafeluta de dimineata!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un varf de cutit cu sare
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 150ml ulei
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • In plus:
  • 20g cappuccino praf cu aroma de ciocolata am avut eu
  • 15g cacao
  • putina apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori:

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
       Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie, amestecam, pe urma adaugam uleiul putin cate putin, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
      Aluatul obtinut il impartim in 3 parti, cat de cat egale doar 2 parti, iar partea alba sa fie putin mai multa ca celelalte 2.

     Cacaoa si cappuccino le diluam in cateva linguri de apa (separat) si le turnam peste partile aproximativ egale de aluat si amestecam pana omogenizam bine totul.

      In final avem 3 compozitii de 3 culori si arome diferite: (vanilie, cacao si cappuccino) !!!
       Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt punem din cele 3 culori, alternativ, cate o lingura din fiecare (vanilie, cacao si cappuccino) pana la terminarea aluatului.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 50-60 minute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca