A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sandwich cu carne de porc

Postat de: Meea in Sandvisuri

       Punem carnea de porc la fiert.        Desfacem carnea în fâșii lungi cu ajutorul a două furculițe ( cu una ținem bucata de carne...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de castane

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea

Placinta cu branzeturi

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de...Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de: Ksenya in Supe

Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si  taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat...Citeste continuarea

Paste de linte cu broccoli, rosii...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca...Citeste continuarea

Fileuri de peste cu sos de curry si...

Postat de: cristeena20 in Peste

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Intr-o...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: Meea in Sandvisuri

     Tăiem căpăcelul baghetei și scoatem miezul astfel încât să formăm un șanț. Ungem bagheta cu puțin unt.       Separat, amestecăm...Citeste continuarea

Desert cozonac cu mirodenii si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se amestecă drojdia uscată cu apă caldă și zahărul, se amestecă, apoi se adaugă făina, în ploaie, (aprox 360 g) în care am amestecat sarea. Se adaugă...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si stafide

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine. Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele...Citeste continuarea

Penne Rigate cu chiftelute

Postat de: MotanLaOale in Penne

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si...Citeste continuarea

Batoane crocante, cu spanac

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare. Se curăță cepele și usturoiul,...Citeste continuarea

Desert cornuri umplute cu branza

Postat de: autodiag in Dulciuri

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale,...Citeste continuarea

Desert bomboane cu nuca de cocos si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la...Citeste continuarea

Mancare de urzici frecate cu malai...

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Iata cum se prepara aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In...Citeste continuarea

Snitele de porc

Postat de: Valentin68 in Porc

Taiem pulpa de porc in felii mai subtiri, eu am lasat si un pic de grasime, apoi le batem bine pe ambele parti. Intr-o farfurie punem ouale ( 2 la inceput, a mai fost nevoie de 1 ou si l-am...Citeste continuarea

Salata de fasole cu dovlecei si...

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Fasolea se clateste sub jet de apa si se lasa la scurs. Dovlecelul se taie fasii subtiri, se pune intr-o tigaie wok cu putin ulei de masline si putin unt, se lasa cateva minute pana se inmoaie,...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem - 900

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt...Citeste continuarea

Gogosi pufoase cu lingura - Reteta...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Iata cum se prepara Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara Ouale se bat intr-un vas inalt, impreuna cu plicul de zahar vanilat si cele 4 linguri de zahar. Se pun esentele, cele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si gem...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari...Citeste continuarea

Salata de leurda

Postat de: MotanLaOale in Salate

Ingredientele se curata, se spala, se scurg si se taie bucati. Se pun intr-un castron si se amesteca. Se presara sare dupa gust. Se toarna otetul diluat cu apa si uleiul. Se amesteca...Citeste continuarea

Covrigi bavarezi

Postat de: ioana_lupu in Piine

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se...Citeste continuarea

Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Cât timp fierb cartofii, se...Citeste continuarea

Fusilli cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Fusilli

Pastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati.  Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa verde si usturoiul marunt....Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca...Citeste continuarea

Desert prajitura Cartof

Postat de: privatelaura in Dulciuri

  Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.   Intr-un castron, se faramiteaza cu mana...Citeste continuarea

Desert biscotti cu fructe uscate

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se preincalzeste cuptorul, la 170 grade C. Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador. Faina se...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri si...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la...Citeste continuarea

Mancare de stevie

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...Citeste continuarea

Desert chec pufos a la Ruxy

Postat de: panacris in Prajituri

Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas...Citeste continuarea

Paine de casa, reteta excelenta...

Postat de: momo121 in Piine

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...Citeste continuarea

Scrumbie sarata

Postat de: Ksenya in Peste

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: deyutzky in Mancaruri de legume

Curatam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii. Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata...Citeste continuarea

Paine alba, simpla

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu ciuperci si oua...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de...Citeste continuarea

Salata orientala de post cu...

Postat de: katty in Salate

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Taiem cartofii...Citeste continuarea

Desert prajitura-ecler cu vanilie...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Eclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu carnati

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se pun sub apa rece, se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

Biscuiti sarati din 3 ingrediente

Postat de: deyutzky in Mancare copii

Punem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece.  Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca...Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos dulce acrisor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase ca la gogoserie

Postat de: oanapl in Dulciuri

Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul...Citeste continuarea

Spaghete cu fructe de mare

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.  Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc  feliile de usturoi, apoi...Citeste continuarea

Supa dietetica de legume, cu...

Postat de: RODIMUR in Supe

Cum se prepara reteta Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se pun întregi la fiert, cu 3...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu cascaval, salam...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...Citeste continuarea

Desert galuste de aur (Arany galuska)

Postat de: Criss in Prajituri

Eu din nou am facut aluatul la masina de paine. Dar daca nu aveti masina de paine, framantati cu robotul sau cu mana, exact ca si un aluat pentru cozonac/gogosi/placinte. Pana acum cu criza...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere in straturi

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Am  batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi...Citeste continuarea

Varza a la Cluj, reteta...

Postat de: cristeena20 in Porc

Cum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o...Citeste continuarea

Desert briose cu mere

Postat de: oanapl in Dulciuri

  Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se...Citeste continuarea

Desert prajitura Opera

Postat de: madi_marin in Prajituri

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]