A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dalgona matcha latte

Postat de: amalia01 in Bauturi

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul . Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în continuare până când obții o cremă...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mascarpone,...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile,...Citeste continuarea

Rulada cu carne si mortadella /...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu...Citeste continuarea

Pastai verzi cu rosii si sos...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia...Citeste continuarea

Spanac cu smantana, jambon uscat si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati...Citeste continuarea

Desert briose cu iaurt si cirese

Postat de: Reli_B in Prajituri

Separat am amestecat intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si praful de copt. In alt bol am batut bine ouale cu telul, ca la paparaie, apoi am pus uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Am...Citeste continuarea

Mojito

Postat de: amalia01 in Bauturi

Într-un pahar înalt ( eu am folosit de vin 🤪) torni romul. Zahărul îl dizolvi puțin în apa minerală, apoi torni peste rom. Adaugi cuburile de gheață,...Citeste continuarea

Salata de dovlecel la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de...Citeste continuarea

Chiftelute fifty-fifty

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea ....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon,...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...Citeste continuarea

Desert tort cu mure si zmeura

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Untul la temperatura camerei l-am pus in vasul mixerului impreuna cu zaharul brut si zaharul alb. Am pornit mixerul si am lasat sa se amestece. Am pus apoi si zaharul vanilat si oul si galbenusul....Citeste continuarea

Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese, la rece

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...Citeste continuarea

Desert tort duo ciocolata cu oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat am mixat oul cu zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele. Am adaugat faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La final am incorporat treptat apa fierbinte. Am copt blatul intr-o...Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si afine

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul, sarea, praful de copt, untul si oul. Trebuie sa rezulte un aluat sfaramicios. Am oprit mai putin de un sfert din acest aluat, restul l-am pus intr-o...Citeste continuarea

Desert strudel cu visine si zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  umpluturii , ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita....Citeste continuarea

Desert prajitura Craiasa zapezii

Postat de: Monica1997 in Prajituri

Blat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va...Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor

Postat de: Monica1997 in Peste

Am spalat scrumbia si i-am curatat interiorul, dupa care am indepartat capul si coada iar trunchiul l-am sectionat in doua parti egale. Am uns cele doua bucati, am presarat condimentele iar in...Citeste continuarea

Reteta de Hamburger pregatit acasa,...

Postat de: Monica1997 in Porc

Preparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza, zmeura si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei capia

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Vinetele și ardeiul se coc pe tava de la cuptor. Se lasă câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Când vinetele sunt bine coapte (adică...Citeste continuarea

Desert tort Licori, culori - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat....Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....Citeste continuarea

Porumb crocant cu topping de telemea

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Porumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat...Citeste continuarea

Supa de gaina cu galuste

Postat de: andra154 in Supe

Se curață legumele și întregi împreună cu spatele de găină se pun la fiert într-o oală de 3,5l. Când începe să fiarbă se sărează după gust. Se lasă la...Citeste continuarea

Desert tarta cu caise, visine si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei, branza si rosii...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...Citeste continuarea

Crema de mascarpone cu frisca,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de vara

Postat de: dantes in Prajituri

Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile...Citeste continuarea

Mamaliga pe placere

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase...Citeste continuarea

Mamaliguta cu lapte

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

În timp ce laptele (strecurat printr-o sită deasă) fierbe, la foc mic, se face mămăliguța. Se pune apa rece în ceaun, la foc mediu, se adaugă sarea și când apa se...Citeste continuarea

Salata cu muschiulet, cartofi noi...

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Incepeti cu pregatirea muschiuletului, ca sa il lasati putin la marinat. Spalati muschiuletul, il stergeti cu servetele. Il taiati felii, apoi fasii subtiri cat un deget. Il condimentati cu...Citeste continuarea

Desert tarte cu ciocolata, lamaie...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Aluatul de tartă: Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând...Citeste continuarea

Desert gofre cu fructe de padure

Postat de: dantes in Dulciuri

Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute. Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam...Citeste continuarea

Desert tort cu mure, zmeura si...

Postat de: oanapl in Torturi

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si legume

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

       Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la...Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de: ella49 in Dulciuri

Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem...Citeste continuarea

Foccacia cu cherry, usturoi verde...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi...Citeste continuarea

Supa egipteana cu fructe de mare,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...Citeste continuarea

Focaccia cu masline si rozmarin

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana...Citeste continuarea

Desert aromat de vara

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana  isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut,...Citeste continuarea

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Postat de: katty in Crap / Caras

Spalam pestele, il scurgem si il presaram cu sare. Il lasam deoparte 10 minute. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Intr-o tava punem 1 lingura de ulei si asezam rondelele de cartofi pe...Citeste continuarea

Desert tortulet cu doua creme,...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic,...Citeste continuarea

Lichior de cirese negre

Postat de: katty in Bauturi

Spalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii. Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la...Citeste continuarea

Desert tarta cu visine

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un...Citeste continuarea

Lichior de menta

Postat de: katty in Bauturi

Spalam menta, o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un  borcan cu capac. Turnam deasupra alcoolul si inchidem bine borcanul. Pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi si avand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]