Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert guguluf cu visine si samburi...
Postat de: panacris in DulciuriVișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului....Citeste continuarea
Aperitiv chiftele din cartofi,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la...Citeste continuarea
Tarta cu bacon si sparanghel
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeCa baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala desupra-si aceasta gaurita...Citeste continuarea
Desert bezele
Postat de: katty in DulciuriMixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar, mixand intruna pana se adauga tot zaharul si bezeaua devine ferma. Adaugam zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Sirop de visine
Postat de: katty in Sirop / CompotSpalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita. Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de...Citeste continuarea
Salata de vara cu quinoa si ton
Postat de: katty in SalateSpalam quinoa bine in cateva ape si o strecuram. Punem la fiert quinoa cu 2 cescute apa intr-o craticioara, la foc mic, acoperita cu un capac. Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana apa este...Citeste continuarea
Somn cu legume la cuptor
Postat de: katty in PestePresaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute. Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare...Citeste continuarea
Mojito
Postat de: cristeena20 in CocktailIntr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ). Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana,...Citeste continuarea
Salata cu somon afumat si quinoa
Postat de: cristeena20 in SalateFierbem quinoa, jumate cana de quinoa se spala ff bine in apa rece si fierbem cu 1 pahar mare de apa pt cca 15 minute. Apoi racim. Fierbem ouale tari. Asamblam salata cu toate ingredientele...Citeste continuarea
Carne de porc cu cartofi si...
Postat de: cristeena20 in PorcPregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze....Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, in sos alb,...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu malai si cirese
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura. Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in...Citeste continuarea
Carne de curcan la punga, in cuptor
Postat de: mirela0911 in CurcanSe pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...Citeste continuarea
Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcCoastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPrima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...Citeste continuarea
Desert galuste cu cirese si nuci
Postat de: ancutsa in DulciuriSe rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron. Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic,...Citeste continuarea
Tortulet cu fructe
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...Citeste continuarea
Desert prajitura bicolora cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriCapsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de pui, cu smantana
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se...Citeste continuarea
Desert tort cu migdale, creme de...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile și un praf de sare, se adaugă pe rând gălbenușurile și îndulcitorul. Se adaugă ingredientele uscate (migdalele...Citeste continuarea
Fajitas de pui
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneLipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute. Dacă dorești să...Citeste continuarea
Desert gogosi choux
Postat de: Meea in DulciuriChoux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit. Adăugăm...Citeste continuarea
Desert Lava cake
Postat de: Meea in DulciuriMixăm ouăle cu zahărul până când acesta s-a topit și compoziția își dublează volumul. Adăugăm făina și amestecăm cu un tel. ...Citeste continuarea
Desert foietaj cu mar
Postat de: Meea in DulciuriDin nou, mi-am lăsat amicul meu să-și facă treaba. Eu doar am pus făina, untul, sarea și apa înăuntru, am setat comanda pentru frământat și m-am dus să întind hainele,...Citeste continuarea
Otet de mere cu miere de albine,...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganSpala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa. Acopera cu un tifon curat,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si cirese
Postat de: Constelatialeu in PrajituriOuale, sarea, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si coaja de lamaie si am continuat sa mixez, am adaugat si iaurtul si am mai mixat cca 2 min....Citeste continuarea
Tocana de cartofi noi cu afumatura
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe...Citeste continuarea
Mazare pentru iarna conservata in...
Postat de: Constelatialeu in ConserveDaca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi. Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de ciocolata...
Postat de: katty in DulciuriPregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele si le taiem cubulete. In uleiul incins punem intai...Citeste continuarea
Gem de cirese amare
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra...Citeste continuarea
Salata Italiana
Postat de: dantes in SalateRosiile se taie in felii. Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Mozzarela se taie in cubulete. Verdeata preferata se taie marunt. Intr-un vas se amesteca rosiile...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: katty in PorcScoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura...Citeste continuarea
Snitele din file de piept de pui la...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină. Într-o farfurie se amestecă...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu branza
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...Citeste continuarea
Supa de mazare cu salata verde
Postat de: katty in SupeSpalam ceapa verde si o taiem marunt, separat frunzele de partea alba. Taiem afumatura cubulete mici. In uleiul incins punem cubuletele de afumatura si le rumenim putin. Adaugam partea alba...Citeste continuarea
Zucchini la grill, cu ochiuri si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeMai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PastravPestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu loboda
Postat de: RODIMUR in CiorbeDacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...Citeste continuarea
Cirese ( inima de porumbel)...
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCa sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni
Postat de: dantes in PrajituriPunem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si...Citeste continuarea
Aperitiv oua Benedict
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriChiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust...Citeste continuarea
Sos hollandaise
Postat de: RODIMUR in ClasiceSe aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește...Citeste continuarea
Sos din iaurt, cu usturoi
Postat de: RODIMUR in SosuriSe curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin. Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu apa de...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe cern laptele praf și cacaua și se amestecă. Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte....Citeste continuarea
Noodles cu legume si ciuperci
Postat de: dantes in Mancaruri de postPuneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati si taiati morcovul in...Citeste continuarea
Burger vegan cu legume pai prajite
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganPune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea...Citeste continuarea