Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate

de Catalina L in Prajituri, 12 Noi 2020 | 2969 vizualizari

 

O reteta fara zahar numai cu ciocolata neagra si prune uscate. 
Este foarte bun si consistent. O felie ne calmeaza pofta de dulce.
Am avut un mic accident ori din cauza ciocolatei negre folosite 93%  care era foarte bogata in unt de cacao ori din cauza untului folosit (un unt de tabla pentru tartinat). Partea grasa s-a separat cand am adaugat oul (era poate prea rece?) si aveam in castron un lichid gras si o compozitie compacta. Am aruncat lichidul si am salvat compozitia compacta care a devenit astfel mai putin grasa deci mai dietetica 😀 . Din cate am citit, este pacat ca l-am aruncat il puteam pastra si folosi la altceva.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/fondant-de-ciocolata-neagra-cu-prune.html    

 

INGREDIENTE

  • 120 gr prune uscate bio
  • 130 gr ciocolata neagra (70 gr la 93% si 60 gr la 85%)
  • 50 ml smantana
  • 65 gr unt moale
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate:

Indepartati samburii si taiati prunele bucatele.

Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie.

Amestecati bine si luati de pe foc.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti oul , apoi prunele si amestecati. Cum va spuneam un lichid gras s-a separat ca o apa, l-am aruncat.

Puteti filma o forma mica de chec, eu am spalat si folosit cutia de unt.

Puneti compozitia inauntru, acoperiti si dati la rece 12 ore.

Scoateti din forma si taiati felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fondant de ciocolata neagra cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios