A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Bors de legume, cu loboda si leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Dacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și...Citeste continuarea

Salata picanta de rosii cherry, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc...Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de: Ksenya in Prajituri

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv budinca sarata, cu ardei...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de...Citeste continuarea

Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Postat de: Ksenya in Oaie

  Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul   si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic....Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...Citeste continuarea

Pui basquise

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii,...Citeste continuarea

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, mure si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Varianta 1: Morcovii  se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de: panacris in Peste

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...Citeste continuarea

Gem-marmelada de coarne

Postat de: Ksenya in Dulceata / Gem

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore,...Citeste continuarea

Supa crema din rosii, ardei kapia...

Postat de: panacris in Supe

Varianta 1: Roșiile se spală, curăță de cotoare, se taie în patru, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...Citeste continuarea

Mini omlete cu dovlecei si rosii...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D  Unge tigaia cu un strop de ulei...Citeste continuarea

Zuchini cu carne de pui, prosciutto...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....Citeste continuarea

Anghila in stil grecesc

Postat de: Ksenya in Peste

    Pestele il spalam si-i inlaturam pielea   si capul.  Intr-o tigaie   adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si merisoare

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când...Citeste continuarea

Desert prajitura regala cu branza

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie...Citeste continuarea

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie.  Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte cu drob de pui,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

   Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă...Citeste continuarea

Paine norisor, cu bere si cimbru

Postat de: ancutsa in Piine

   Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot pregăteşti maiaua, dizolvând drojdia cu zahărul (care o va activa) în apă călduţă,...Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând....Citeste continuarea

Aperitiv covrigei cu susan

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi...Citeste continuarea

Tarta cu carne

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Amesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți...Citeste continuarea

Focaccia cu rozmarin, parmezan si...

Postat de: ancutsa in Piine

  Într-un bol încăpător cerni făina, adaugi drojdia uscată și le amesteci. Faci o gropiță în mijloc și torni apa. Amesteci bine și frămânți cu...Citeste continuarea

Desert cornete pentru inghetata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l...Citeste continuarea

Desert inghetata cu rom, cacao si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu...Citeste continuarea

Desert briose cu nuci, cafea, rom...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând...Citeste continuarea

Aperitiv mini croissante cu crema...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici....Citeste continuarea

Desert rulada cu mascarpone si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și...Citeste continuarea

Salata Rio Mare, cu cus-cus

Postat de: RODIMUR in Salate

Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele,...Citeste continuarea

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...Citeste continuarea

Supa de rosii cu taitei lenesi...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert,...Citeste continuarea

Tochitura de porc

Postat de: oanapl in Porc

Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile...Citeste continuarea

Dulceata din pepene rosu

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când...Citeste continuarea

Ceapa umpluta cu carne de pui,...

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....Citeste continuarea

Mancare de ardei copti, cu paste,...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj....Citeste continuarea

Ton la gratar cu spaghete din...

Postat de: Bucataras in Ton

Pune tonul in tigaia gratar, impreuna cu usturoi si ghimbir tocate marunt, sare si piper. Stropeste cu putin ulei.  Intoarce tonul pe ambele parti, cat sa se rumeneasca bine exteriorul,...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de lamaie si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...Citeste continuarea

Pizza cu carnati chorizo si porumb

Postat de: panacris in Pizza

Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se...Citeste continuarea

Sos pentru pizza

Postat de: panacris in Conserve

Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune...Citeste continuarea

Somon gatit simplu, pe pat de sare

Postat de: panacris in Somon

File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos,  pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute....Citeste continuarea

Porumb de lapte conservat

Postat de: panacris in Conserve

Știuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zucchini,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt ....Citeste continuarea

Lichior din nuci verzi

Postat de: panacris in Bauturi

Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau...Citeste continuarea

Desert inghetata cu fructe de...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Crema mascarpone o mixezi împreună cu zahărul, apoi adaugi smântana și continui până când obții o textură spumoasă. Adaugi fructele și lavanda, omogenizând...Citeste continuarea

Budinca de paste, cu branza dulce...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]