Turte cu ceapa verde

de Lau in Piine, 18 Ian 2021 | 2479 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 200-250 ml apa calda
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 legaturi ceapa verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu ceapa verde:

Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea.

Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim cu folie alimentara bolul si lasma sa se odihneasca 30 min.

Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt.

Impartim aluatul in 8 bucati egale. intindem fiecare bucata de aluat pe care o ungem cu ulei,presaram putina sare si ceapa tocata.

Impaturim fiecare bucata din fata in spate sau putem rula ca un melc.

Aplatizam putin cu mana dupa care intindem putin cu sucitorul,

Lasam se odihneasca pana ce terminam fiecare bucata de aluat.

Le prajim in ulei incins pana ce se rumenesc pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine la tava