Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa minestrone la slow cooker...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam legumele. Tocam ceapa, ardeiul, telina si morcovul cubulete si le punem in vasul aparatului slow cooker Crock Pot impreuna cu conserva de rosii cu apa cat sa le acopere si sa le...Citeste continuarea
Ragu de pui cu paste de casa la...
Postat de: katty in Slow CookerCuuratam si spalam legumele. Taiem morcovul rondele, ceapa si telina marunt. Asezam in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , conserva de rosii, ceapa, morcovul si telina. In uleiul...Citeste continuarea
Dovleac copt cu scortisoara la slow...
Postat de: katty in Slow CookerSpalam dovleacul placintar, il taiem in jumatate si scoatem semintele. Taiem dovleacul in felii pe care le asezam in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , in care am asezat hartie de copt....Citeste continuarea
Oua in sos basquaise
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe prepară sosul basquaise, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de...Citeste continuarea
Farfale cu biscuiti, nuca si stafide
Postat de: MotanLaOale in FarfalleBiscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu...Citeste continuarea
Farfalle cu biscuiti
Postat de: MotanLaOale in FarfalleBiscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece, se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert galuste cu prune in crusta...
Postat de: MotanLaOale in DulciuriCartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeSpalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura. Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi....Citeste continuarea
Gogosari in otet fara conservant
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se...Citeste continuarea
Carne de pui cu legume la slow...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerAvantajul la acest aparat este ca il pui la treaba si pe urma poti face orice altceva, asa cum am procedat si eu. Carnea se spala si se portioneaza. Se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mascarpone,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27. Castravetii se spala. Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri. Hreanul se curata si se taie la lungime...Citeste continuarea
Supa crema de galbiori, gatita la...
Postat de: simona72 in MulticookingCiupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca cubulete. Se conecteaza la sursa de curent ...Citeste continuarea
Sos basquaise
Postat de: RODIMUR in ClasiceFeliile de jambon se taie fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește acoperit, la foc mic, cu jambonul feliat fin, în uleiul de măsline. Se spală ardeii...Citeste continuarea
Desert prajitura Creme Ole
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Ciorba de mazare, cu carnati...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMazărea se scoate din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3...Citeste continuarea
Desert tarta trandafir cu mere
Postat de: ancutsa in PrajituriAluatul de tartă: Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru...Citeste continuarea
Desert papanasi
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se...Citeste continuarea
Vinete aperitiv
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeVinetele se spală bine, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie sub formă de rondele groase de 1 cm. Capetele vinetelor se îndepărtează și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Gem de gutui cu lavanda la...
Postat de: simona72 in MulticookingAvem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se...Citeste continuarea
Supa gulas la slow cooker Crock Pot
Postat de: katty in Slow CookerCarnea de vita o taiem in cubulete mici. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Cartofii ii taiem cuburi mai mari. Morcovii ii taiem rondele. Intr-o...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mascarpone...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte, dacă este posibil. Pentru blatul cu cacao se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile spumă,...Citeste continuarea
Vinete cu chorizo si parmezan la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeVinetele se curata de coaja , se taie rondele . Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice . Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si merisoare
Postat de: katty in PrajituriSeparam cele 2 oua. Punem albusurile peste celelalte albusuri aflate la temperatura camerei, adaugam sarea si mixam pana compozitia face creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, in sos de...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam legumele. Ceapa o tocam fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie in uleiul incins punem morcovul si ceapa si presaram putina sare. Lasam legumele sa se inmoaie...Citeste continuarea
Desert cozonac spirala, cu mac
Postat de: RODIMUR in DulciuriDrojdia și oul se dizolvă în laptele cald. Se amestecă gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă smântâna și se amestecă până...Citeste continuarea
Blat de pizza din conopida si...
Postat de: ctlina in PizzaIncalziti cuptorul la 220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi...Citeste continuarea
Tarta cu brocoli, carne de curcan,...
Postat de: panacris in Slow CookerBroccoli-ul înghețat sau crud se desface în buchețele și se pune la gătit în vasul aparatului slow cooker Crock Pot, cu cca. 200 ml apă rece, pe modul HIGH, cca. 60 minute,...Citeste continuarea
Fasole batuta la slow cooker Crock Pot
Postat de: Bunica in Mancaruri de postFasolea se alege de seara, se spala si se pune in apa calda. Dimineata se scurge apa si se pune fasolea in vasul slow cookerului Crock Pot . Toate radacinoasele curatate, spalate si tocate...Citeste continuarea
Desert negresa ciocolatoasa
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica. ...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti...Citeste continuarea
Desert prajitura-tort de toamna
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCrema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie...Citeste continuarea
Ceafa de porc gatita la slow cooker...
Postat de: panacris in Slow CookerCeafa de porc se asezonează de sare, piper, cimbru și boia, apoi se așază în picioare :D, în vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Ceapa roșie și ardeiul kapia se...Citeste continuarea
Desert tort cu trandafiri, nuci,...
Postat de: ancutsa in TorturiBlaturile: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenuşurile și praful de copt. Apoi împarți...Citeste continuarea
Desert budinca de chia cu cacao si...
Postat de: katty in DulciuriPunem intr-un vas semintele de chia, cacaua si zaharul. Adaugam laptele caldut si mixam bine pana compozitia se ingroasa. Punem budinca in 2 cupe si o dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem...Citeste continuarea
Supa Ratatouille cu ravioli cu...
Postat de: katty in Slow CookerPunem conserva de rosii in vasul aparatului slow cooker Crock Pot si aproximativ 500 ml apa si pornim aparatul pe functia High. Curatam vanata si o taiem cubulete. Presaram putina sare si o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune
Postat de: dantes in PrajituriSe spala prunele, se rup in doua, se scot samburii. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza...Citeste continuarea
Mancare de fasole galbena la slow...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSpeli legumele și le cureți. Alegi fasolea, rupi tecile în jumătăți sau chiar în 3, ca să fiarbă bine. Toci mărunt cepele. Ardeii îi tai fâșii subțiri,...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: ancutsa in SupeMai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare,...Citeste continuarea
Supa crema de conopida, reteta...
Postat de: mirela0911 in SupeCum se prepara Supa crema de conopida, reteta usoara si gustoasa: Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Sos pesto cu busuioc, migdale si...
Postat de: ctlina in SosuriSpalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnat afumat...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mici. Punem cartofii in vasul aparatului slow cooker Crock Pot si turnam apa cat sa depaseasca cartofii cu 2 degete. Pornim aparatul...Citeste continuarea
Aperitiv gogosele de ton cu porumb
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva, adaugam ceapa tocata marunt si porumbul scurs de zeama. Separat se bat cele 2 oua, se pun faina, apa minerala si se prepara un aluat ca cel...Citeste continuarea
Broccoli, zucchini si rosii cherry...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeIntr-o cratita punem apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam buchetelele de broccoli taiate si spalate, impreuna cu morcovul curatat de coaja. Cand sunt fierte, se scurg de apa si se pun...Citeste continuarea
Ardei umpluti la slow cooker Crock Pot
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerArdeii se curata de seminte, capacul se pastreaza, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Carnea tocata se amesteca cu condimentele, ceapa tocata marunt si orezul spalat si scurs de apa....Citeste continuarea
Perle de tapioca cu legume si somon...
Postat de: panacris in Slow CookerZarzavaturile se curăță și se dau pe răzătoare sau se taie julien. Ardeii și ceapa se toacă mărunt. În vasul slow cookerului Crock Pot se pune uleiul de struguri, legumele...Citeste continuarea
Hrisca cu legume la grill
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganPune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa. Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin...Citeste continuarea
Aperitiv rece din piept de pui,...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de...Citeste continuarea
Desert rulada cu dovleac si ciocolata
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o...Citeste continuarea