Supa de rosii cu legume si taitei

de katty in Supe, 19 Feb 2021 | 2841 vizualizari

 

Mi-am dorit o supica mai usoara, dar consistenta, asa ca am combinat niste oase de vita cu legume dulci(morcov, cartof, pastarnac).

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oase rotunde de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 250 ml rosii pasate
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • o mana taitei lati
  • 1 lingura baza pentru mancare de legume optional
  • 1 lingura ulei optional
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu legume si taitei:

Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant  aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare, foile de dafin, piperul boabe si legumele curatate, spalate si taiate astfel: cepa o lasam intreaga, morcovul rondele, cartofii si pastarnacul in bucati mari. Fierbem pentru 15 minute, dupa care strecuram supa din nou pentru a indeparta foile de dafin si piperul. Pastram in supa legumele care ne plac(eu am scos doar ceapa). Adaugam rosiile mixate si fierbem 7-8 minute.Completam cu zeama oprita cat este nevoie. Adaugam taiteii si baza pentru mancare. Daca dorim putem adauga si ulei. Fierbem taiteii dupa instructiunile de pe pachet. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde. Servim supa fierbinte.  

TIPS-URI

1

puteti inlocui oasele de vita cu rasol de vita cu os

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu legume si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]