Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dovlecei pizza
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati dovleceii si taiati capetele. Taiati-i in 2 in lungime. Scobiti-i usor cu o lingurita si sarati. Puneti in ei sos de rosii, jambon si mozarella. Miezul scos l-am pus intr-un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute...Citeste continuarea
Desert clatite dospite gingerbread...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriIntai se pun direct in sticla de lapte, cu gura larga, ingredientele umede: oua, lapte, apa minerala si ulei . Se pun condimentele , sare , drojdia si coaja de lamaie ....Citeste continuarea
Quesadilla cu pui, ardei si ceapa...
Postat de: panacris in SandvisuriCarnea de pui se taie bucățele, se pune într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, condimentele, se masează apoi se pun la prăjit într-o tigaie și se lasă la gătit până...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu rigatoni si...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerFicateii se curata bine de pielite si se lasa sa stea la rece in lapte cateva ore . Eu ii pun de seara pana dimineata . Aceasta peratiune are rolul de a scoate o eventuala amareala...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu portocala si legume
Postat de: ancutsa in CurcanSe desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un...Citeste continuarea
Cum sa faci granola in casa
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganPune fulgii de ovaz intr-un vas pentru cuptor. Adauga seminte, migdale, alune si nuci,ingredient care sunt surse de fibre si proteine atat de necesare organismului. Taie curmalele si...Citeste continuarea
Salata calda de paste, cu legume si...
Postat de: RODIMUR in SalateSe curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui. Se curăță usturoiul, se...Citeste continuarea
Desert napolitane cu crema de lamaie
Postat de: RODIMUR in DulciuriOuăle întregi se mixează cu zahărul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia crăticioara de la bain-marie și se lasă crema să se...Citeste continuarea
Friptura aromata de curcan
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bucatile de carne apoi se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-un vas de yena se pune uleiul si se asaza bucatile de carne. Se taie cateii de...Citeste continuarea
Desert tort lamaita
Postat de: Constelatialeu in TorturiCrema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe...Citeste continuarea
Mic dejun- bagheta umpluta
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am taiat cubulete carnatul, salamul, branza maturata si gogosarul. Am scobit bagheta in mijlocpe toata lungimea ei, intr-un castron am spart ouale, am adaugat laptele, piper macinat,...Citeste continuarea
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / GemMai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele....Citeste continuarea
Desert Mille feuille cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si fructe
Postat de: katty in PrajituriTapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu kaizer
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul si ardeiul cubulete. Desfacem buchetelele de conopida de pe cotor, le spalam si le scurgem. Taiem kaizerul in bucatele mici. Intr-o oala...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza acra la...
Postat de: katty in Slow CookerIntr-o tigaie calim ceapa tocata fin in ulei. Cand ceapa a devenit translucida adaugam boiaua si oprim focul. A,estecam carnea tocata cu ceapa calita racita, orezul spalat, sare, piper, cimbru....Citeste continuarea
Salata de legume cu piept de pui la...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam legumele, le spalam si le taiem in jumatati. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem cartofii, morcovii si pieptul de pui. Acoperim cu apa. Punem capacul si pornim aparatul pe High...Citeste continuarea
Desert prajitura cu afine, lamaie...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare , am adaugat uleiul, smantana, lamaia si la final faina amestecata cu praful de copt.Am stropit afinele cu putina zeama de lamaie si am presarat...Citeste continuarea
Desert semilune cu iaurt si aroma...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o...Citeste continuarea
Supa de pui, ciuperci si legume...
Postat de: panacris in SupeSe spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...Citeste continuarea
Salata de varza alba, cu vinegreta
Postat de: vasimur in SalateCurățăm varza de foile veștede și de cotoare, o spălăm, o scurgem bine după care o tocăm fideluțe, cât mai subțire posibil. Dacă aveți, puteți folosi o răzătoare specială...Citeste continuarea
Omleta cu rosii cherry, mozzarella...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Se dă mozzarella pe răzătoarea mare. Se curăță firele de ceapă, se spală și se taie rondele. Ouăle se sparg într-un...Citeste continuarea
Desert fondant de ciocolata neagra...
Postat de: ctlina in PrajituriIndepartati samburii si taiati prunele bucatele. Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie. Amestecati bine si luati de pe foc. Adaugati untul si...Citeste continuarea
Aperitiv placinta de varza cu bacon...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTocati marunt varza si puneti-o intr-un castron. Adaugati sare si frecati-o cu mana 2-3 minute. Puneti baconul taiat bucatele la prajit intr-o tigaie fara ulei. Dati pe razatoare branza...Citeste continuarea
Carne de porc cu broccoli, crema de...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeDesfaceti capatana de broccoli in buchete si spalati-le. Fierbeti-le 3-5 minute in apa cu sare. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie mare in uleiul incalzit....Citeste continuarea
Mancare rapida cu mazare, kaiser si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă,...Citeste continuarea
Briose cu sunca si cascaval -...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Briose cu sunca si cascaval - Reteta de aperitiv simplu si gustos Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu cirese...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriLaptele praf l-am amestecat cu nucile pecan maruntite si cu ciresele amare fara samburi. Zaharul, cacao si apa le-am pus la fiert pana au dat in 2-3 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca, fistic,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm. Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina...Citeste continuarea
Desert tort 10 ani
Postat de: MotanLaOale in TorturiPentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Sarmale in frunze de vita de vie
Postat de: MotanLaOale in PorcIntr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine. Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat. Se ia o...Citeste continuarea
Desert prajitura in foi de napolitana
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pregătesc dinainte ingredientele: biscuiții se fărâmițează, ciocolata se rupe în bucăți mai mici, pentru a se topi mai ușor în timpul preparării desertului, iar...Citeste continuarea
Mancare de pulpe de pui cu ardei copt
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: mirela0911 in TorturiCum se prepara Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, inclusiv zaharul...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi si telina, cu...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță morcovii, țelina și cartofii, se spală bine, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și...Citeste continuarea
Coaste de miel cu bere la cuptor
Postat de: MotanLaOale in OaieCoastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe...Citeste continuarea
Salata shaorma
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....Citeste continuarea
Desert crumble cu prune
Postat de: MotanLaOale in PrajituriPrunele se spala dupa care se scot samburii si se taie in sferturi. Prunele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am...Citeste continuarea
Hrean in otet
Postat de: MotanLaOale in MuraturiRadacinile de hrean se curata, se spala si se usuca. Se dau prin razatoarea cu gauri mici, cu grija ca se lasa cu plans. Se pune hreanul in borcane. Eu am folosit borcane mai mici. Se...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemGutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu...Citeste continuarea
Compot de gutui pentru iarna
Postat de: MotanLaOale in Sirop / CompotGutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu...Citeste continuarea
Desert pandispan cu afine si mure
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără...Citeste continuarea
Ghiveci de toamna
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postVanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se...Citeste continuarea
Fasole boabe facaluita
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in oala sub presiune in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza,...Citeste continuarea
Desert rulada cu mere si nuca
Postat de: MotanLaOale in PrajituriMerele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute....Citeste continuarea
Piept de pui cu cartofi in sos de...
Postat de: RoxanaGeorgiana in PuiTaiem cartofii cubulete, ii amestecam cu 1 plic de condimente Knor si ii asezam in tava, dupa care ne apucam de sos. Al 2-lea plic de Knor il amestecam cu putin ulei de masline si ungem pieptul...Citeste continuarea
Supa crema din legume mexicane
Postat de: panacris in SupeCeapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu legumele congelate, apa, uleiul, smântâna de gătit,...Citeste continuarea
Ochiuri la cuptor, in cuiburi de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire. Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se...Citeste continuarea
Rulada din pui, la tigaie
Postat de: dantes in PuiFierbem ouale si le lasam la racit si tocam pieptul de pui cu masina de tocat carne. Tocam marunt patrunjelul verde si il amestecam cu pieptul de pui tocat, pesmetul, usturoiul granulat si...Citeste continuarea