Desert foi cu miere, cacao si crema caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 20063 vizualizari

 

Am combinat foile de la tortul Spartak cu o crema caramel cu mascarpone. Nu va pot descrie cum a iesit! Trebuie sa o incercati! Nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 120 gr unt
  • 60 gr cacao
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 240 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 250 gr Mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 600 ml lapte

Decor:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere, cacao si crema caramel:

Pentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat faina amestecata cu bicarbonatul.

Am lasat aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi am copt 5 foi (25/35). Am intins foile cat mai subtiri direct pe hartia de copt.

Pentru crema am caramelizat zaharul, am adaugat treptat 200 gr unt la temperatura camerei, apoi 500 ml lapte caldut. Separat am amestecat amidonul cu 100 ml lapte si l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am lasat crema sa fiarba pana s-a ingrosat, am luat vasul de pe foc si am adaugat restul de 200 gr unt.

Dupa ce crema s-a racit complet am amestecat-o cu 200 ml smantana pentru frisca batuta cu 250 gr mascarpone. Am pus crema intre cele 5 foi si un strat subtire pe ultima foaie, apoi am ornat cu ciocolata topita.

Prajitura se taie dupa o noapte la rece, dupa ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere, cacao si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo